MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Australijanci nude odličan, a besplatan vinski kurs
Kurs nosi naziv World of Wine: From Grape to Glass, traje šest nedelja i potpuno je besplatan, s tim što se za 169 dolara može kupiti i opcija za sticanje sertifikata uz još neke pogodnosti kao što je trajan pristup sadržaju onlajn škole
Italijanski vinari predstavili remek-delo dizajna
Svake godine, vinarija Ornellaia poziva jednog uvaženog svetskog umetnika da kreira etikete za najbolje i najčuvenije vino ove kuće, Bolgheri DOC Superiore Rosso, kupažu kaberne sovinjona, merloa, kaberne frana i peti verdoa
MAROKANSKI KARANTIN TAŽIN MIRJANE ĐURĐEVIĆ
Uz ovo jelo Mirjana Đurđević preporučila je jedno vino iz Patkovog vinograda, nazvano po jednom od najkompleksnijih junaka svetske književnosti
Ljubav prema vinu pobedila je karantinske mere
Ovaj video postao je pravi viralni hit koji je zagrejao srca ljubitelja vina širom planete
Gastro pregled: selidba u virtuelnu stvarnost
Utisak nedelje je sve bolja adaptacija na nove, nadamo se i vrlo privremene uslove života i rada
Portugalski div razvio 'magični' čep od plute
- Od sledećeg decembra moći ćemo da pružimo garanciju da naši čepovio ni u jednom slučaju neće dovesti do zadržavanja trihloroanizola - rekao je Antonio Amorim, direktor kompanije Amorim
Traži se najmaštovitiji snimak uskršnje trpeze
Nagrada za najkreativniju fotografiju je privatna onlajn kulinarska radionica sa Ninom Babić, koju smo prošle godine imali prilike da gledamo na 24Kitchen kanalu u seriji Moja francuska pekarica
Draganin tart od limuna
Dragana Janjić iz vinarije Aleksić odlučila je da podeli sa nama recept za fantastičan voćni tart, veoma lak za pravljenje!
Vrhunska vina i sirevi stižu vam na kućni prag
Odlaskom na sajt ove palačinkarnice, koja pravi i izuzetne pice i paste, moguće je, odabirom opcije Klikni za kupovinu, pristupiti celokupnom katalogu pića i đakonija
"Još vina": fotografija koja je ganula ceo svet
Anet Miler (82), majka šestoro dece koja su joj podarila trinaest unučadi i (za sada) četiri praunuka, pokazala je da je zadržala vitalnost i vedrinu duha dočekavši ćerku znakom "Need more wine"
Katalonski paprikaš na Branislavov način
Ovo se jelo, govori Anđelić, priprema po kućama oko Barselone i spada u jedan od priznatih autentičnih katalonskih recepata
Hotel u vinogradu postaje novi simbol Australije
Gosti će moći da uživaju u panoramskom baru i na privatnim terasama koje će se pružati iz svake sobe, sa neverovatnim pogledom na jedan od najlepših vinograda u Australiji
BJELIČIN BAKALAR NA BELO
Ovaj mediteranski specijalitet Bjelica priprema bez ikakvih prečica. Pored dobrih sastojaka, potrebni su vreme, strpljenje i fizička snaga, ali rezultat će itekako kompenzovati uloženo!
JUNEĆI REP NA IVANIN NAČIN
Vinarija Šijački smeštena je tik uz Dunav, a tamo, na velikoj terasi ispred vinskog podruma, Šijački, kad je stanje redovno, goste dočekuju širokim sremačkim osmehom, svojim autentičnim vinima i domaćim zalogajima
Pas koji dostavlja vino postao internet senzacija
- Kada smo zaustavili posete našoj vinariji, primetila sam da se pas rastužio. On je imao naviku da pozdravlja sve naše goste, a oni su stekli naviku da pozdravljaju psa pre nas - ispričala je vlasnica vinarije za sajt MSNBC Today
«
‹
120
121
122
123
124
125
126
127
128
›
»