MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Novo u Beogradu: Šonda gastro bar!
U Šondi se, pre svega, služe srpska tradicionalna jela, iako su na meniju i specijaliteti drugih kuhinja sveta. Naravno, u skladu sa istorijom bara, gosti mogu da uživaju u raznim poslasticama sa čuvenim Šonda pečatom
Beč poklanja vaučere za odlazak u restoran
Vaučeri će biti zvanično u upotrebi od petka, za kada je zakazano ponovno otvaranje barova i restorana. Bečlije će, doduše, svoje vaučere moći da potroše isključivo na hranu i bezalkoholne napitke
Čuveni restoran ugostiće lutke umesto ljudi!
Kako bi gostima omogućili iskustvo sedenja u krcatom restoranu, što je pod sadašnjim uslovima nedozvoljeno, šef Patrik O'Konel i njegovi saradnici osmislili su radikalan plan
Grand Reserve: platna kartica za enofile!
Na listi biznisa koji će omogućavati popuste, ekskluzivan pristup novim etiketama, privilegovani upis na spiskove posetilaca vinskih događaja i druge pogodnosti za korisnike kartice trenutno se nalazi oko 17.000 adresa
Austrija je dobila novu vinsku apelaciju - Vahau!
Odluka znači da će vinari u regiji Vahau prilagoditi proizvodnju i označavanje trima kategorijama u okviru austrijskog DAC sistema, koji deli vina na regionalna, lokalna i ona iz jednog vinograda
Pomoću nanočestica do potpuno bistrog vina
Nova tehnologija koristi magnetne nanočestice prekrivene slojem polimera. Ove čestice privlače proteine pomoću magneta, u potpunosti čisteći vino od zamućenja
Tikveš posadio novih 38 hektara vinograda
Ove investicije u vinariju Tikveš deo su kontinuiranog investicionog programa kojim je predviđeno da kompanija uloži u 650 hektara novih vlastitih vinograda do 2022. godine
Prodaja šampanjca pala je za osamdeset procenata!
- Kada pravite vino koje se pre svega služi na zabavama i slavljima, ne može se izbeći uticaj ovakve situacije. Zdravstvena kriza je u potpunosti zaustavila vinski biznis, i svi se nalaze u istom brodu!
Šta mislite o uparivanju šardonea sa kokicama?
U tekstu Temlin Karin, autorke koja redovno piše za sajt www.jancisrobinson.com, stoji da je uparivanje kokica i vina postalo prava moda tokom perioda pandemije, zbog ekonomičnosti i lake dostupnosti sastojaka
Salon vina Kragujevac održava se u junu!
Najava ovog događaja jedan je od znakova da se vinska industrija u Srbiji polako oporavlja od posledica epidemije zbog koje su otkazani svi vinski događaji tokom kraja zime i celog proleća
Vino i crna čokolada potpomažu gubitak težine?
Namirnice koje sadrže polifenole koji aktiviraju sirtuinske gene su - heljda, celer, kafa, kelj, zeleni čaj, peršun soja i mnoge druge, a kod crvenog vina i crne čokolade glavna aktivna supstanca dijete je resveratrol
Feran Adrija: Bez turizma nema visoke kuhinje
- U normalu ćemo se sigurno vratiti, ali ćemo na tom putu pretrpeti neke poraze. Oni koji su i pre pandemije bili najranjiviji verojatno neće preživeti - govori veliki šef
Najbolje tursko vino oduševilo je žiri u Londonu
Vino Django 2016 učestvovalo je u nadmetanju zajedno sa ikoničkim etiketama kao što je australijsko vino Bin 707 Penfolds, jedno od najboljih vina ikada napravljenih južno od ekvatora
Gastro pregled: kafane rade, ali nema gostiju
Svi se nadaju oporavku posla, jer ako lokali nastave da posluju sa gubitkom i troškovima koji rastu, opstaće samo deo njih: ili oni sa jakim vezama, ili oni najuporniji koji svoju upornost mogu da finansijski isprat
Danijel Ham: Ne želim više da hranim samo bogate!
Veliki šef je dodao da će značajno promeniti poslovnu filozofiju restorana, ako se Eleven Madison Park ikada ponovo otvori. On je najavio da bi restoran i dalje služio hranu beskućnicima i gladnim ljudima, jednako kao i imućnima
«
‹
118
119
120
121
122
123
124
125
126
›
»