MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
U ovom podrumu nalazi se Putinova kolekcija vina
Posetioci mogu da uživaju u atrakcijama podruma vozeći se električnim vozićem "ulicama" koje nose imena kao što su Ulica Kabernea i Ulica Sovinjon Blana
BIWC poziva vinare da što pre prijave svoja vina
Prošle godine srpski vinari osvojili su ukupno 76 medalja na BIWC, a dva naša vina ovenčana su trofejima za najbolja vina Balkana u kategoriji oranžnih, odnosno crvenih vina
Čaše za vino nastale po uzoru na avionsko krilo
Razvoj čaša počeo je 2018. godine, kada je vlasnik kompanije, Georg Ridl, odlučio da napravi savršenu čašu za kaberne sovinjon
Džensis Robinson: Vreme je za vino u limenkama!
U svojoj kolumni pod naslovom "Zašto je vreme da umanjimo potrošnju staklenih boca" Džensis Robinson navela je da je transport staklenih boca u današnje vreme pravo rasipanje resursa planete Zemlje
Trinaest zlata za Srbiju na ocenjivanju Mundus Vini!
Na ocenjivanje Mundus Vini prijavljeno je 7.500 vina iz 45 zemalja, a njih je ocenjivao žiri od 268 sudija iz 54 zemlje, uključujući i Srbiju
Prvo vino iz Bordoa sa smajlijem na etiketi!
Da bi se vino učinilo što pristupačnijim, vina ne nose oznake regionalnog geografskog porekla, iako su stekla uslove za dobijanje oznaka IGP (dva bela vina) i AOP (dva crvena vina i jedno roze)
Završen je 11. Beowine
Karbonara Gordona Remzija razbesnela Italijane!
Kada je Remzi objavio na tviteru fotografiju karbonare čiju je pripremu zabeležio kamerom u jednom od svojih restorana po imenu Union Street Cafe, verovatno nije očekivao da će izazvati pravu lavinu gneva.
Slepa degustacija vina je detektivski posao
Preciznost u organoleptičkom opisivanju mora biti važan deo vaše rutine, rekao je Almert, i dodao da opisi kao što su "herbalno" ili "voćno" ne dolaze u obzir i da se mora ići na manje sastavne delove.
Gosti iz kavkaske prapostojbine vina
Domaćini gruzijskog štanda, Salome Lekišvili iz vinarije Tchrebalo i njen kolega Aleksander Paikidze, zastupnik dve gruzijske vinarije, u kratkom razgovoru za Vino & Fino predstavili su nam nekoliko specifičnosti gruzijskog vinarstva
Sintetički muskat: jeres ili početak revolucije?
Pre dva dana, ekipa startapa Endless West predstavila je dva sintetička pića. Jedno treba da podseća na italijanski penušavac napravljen od muskata, a drugo na japanski sake
Ubuđali hamburger koji je šokirao planetu
Marketinški stručnjaci ističu da je reklama Burger Kinga direktan udarac upućen Mekdonaldsu, čiji hamburgeri previše dugo zadržavaju svoj prvobitan izgled
Počeo je jedanaesti Beowine
Na BeoWine će se do nedelje, 23. februara predstaviti 130 izlagača, pre svega iz Srbije, ali i iz Italije, Nemačke, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Poljske, Austrije, Turske, Bosne i Hercegovine...
Gigant iz Šampanje od ove godine bez herbicida!
Odluka da se ukine upotreba herbicida je u skladu sa širim "organskim" trendom u Francuskoj, koji ima podršku u samoj Jelisejskoj palati
Kuvar iz Srbije - pionir ekološkog ugostiteljstva!
Špansko-portugalsko-srpski tim je jako usavršio primenu rada bez otpada, toliko da u restoranu nema ni kanti za smeće! Svi se otpaci kompostiraju ili vraćaju snabdevačima radi uzgoja nove hrane, tvrde osnivači restorana Nolla
«
‹
117
118
119
120
121
122
123
124
125
›
»