MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Polovina ugostitelja već bez posla
U nekoliko veoma popularnih beogradskih lokala, ima dana, kažu njihovi vlasnici, da pazari ne prelaze ni dve hiljade dinara. Naravno ima i onih koji imaju iste pazare koje su imali i „pre korone“. Doduše, nekolicina njih..
Rubin je predstavio džin i tonik u limenci
Sa prijatnim mirisom i ukusom džina, karakterističnom notom tonika i niskim sadržajem alkohola – 4,9% vol – ovo piće pruža savršeno osveženje
Vinarka makedonskog porekla osvojila je Ameriku
Priča o vinarki Sonji Magdevski počela je još 2003. godine kada je, kao stipendista Fulbrajtovog programa, u postojbini svojih roditelja istraživala makedonsku društvenu i političku scenu za svoj magistarski rad iz novinarstva
Čuveni list dodelio je vrlo neobične vinske nagrade
Odabrana su i vina za svako godišnje doba, kao i vina za seks i za plakanje, za napijanje sa cimerima i za gledanje rijaliti televizije
Viski sa dahom burbona i porta stigao je u Srbiju
Balvenie 21 Portwood, je sazrevao dvadeset i jednu godinu u burbon buradima, a zatim u vinksim buradima u kojima je tri decenije odležavalo čuveno porto vino
U Portu se otvara 'Svet vina' vredan 100 miliona evra
Atrakcija i interaktivni, višenamenski prostor čije je otvaranje zakazano za 31. juli imaće različite celine. Najvažnija među njima je izložba Porto kroz vekove
'Kuhinja duhova': pojam koji menja lice gastro sveta
Kako je naveo šef odseka za hranu i piće kuće Euromonitor, Mihael Šefer, tržište se već sada većinski okreće konceptu dostave hrane i pića
Somelijer Ivan Nikolić je PRVAK Srbije!
Uz Ivana Nikolića, u finalu su se takmičili i Dragiša Damljanović i Aleksandar Popov, pokazavši veliko samopouzdanje i odlično poznavanje svih elemenata somelijerske veštine
Vinarke iz Tajlanda bore se protiv klime i - slonova!
Imanje GranMonte smešteno je u nacionalnom parku Kao Jai, tri sata vožnje od Bangkoka. Prelepi vinograd zahvata deo velikog imanja od šesnaest hektara, a sortiment se trenutno sastoji od siraa, vionjea i šenan blana
Gastro pregled: Zatvara se sve više lokala
Poražavajući je podatak da je polovina registrovanih restorana na Donesi.com platformi za online naručivanje hraneprestala da postoji u prvih mesec dana od proglašenja pandemije, i da taj broj raste iz meseca u mesec
Premijum vina iz Novog sveta stigla su u Srbiju
Amarone DOO, uvoznik egzotičnih vina iz regija Novog sveta, počeo je da uvozi etikete kuća Yarra Yerring i Kaesler, dva vrhunska proizvođača vina iz Australije
Ugledni francuski list pisao o srpskom vinaru
- Botunjčev prvi prioritet je kvalitet, a najvažniji cilj - dobro vino - piše u uvodu teksta, uz opšte podatke o župskoj vinariji koja na 2.5 hektara gaji grožđe od koga pravi 10.000 boca godišnje.
Rakija i pivo sa gljivama - potencijalni hit u Srbiji?
Koliko se iz predstavljenih delova istraživanja može zaključiti, akcenat rada je na pivu sa maceriranim gljivama, ali se eksperimentisalo i sa kvalitetnom prepečenicom od šljive
CEO SVET U JEDNOM ZRNU
Ako je nekome aroma crnog bibera dosadna, za to postoji samo jedan razlog: nije probao dobar sveži biber, već je njegov sud formiran na bezvrednom, odavno samlevenom prahu od bibera iz kesice
BIWC se pomera za septembar
Najveće regionalno vinsko takmičenje održaće se u Beogradu od 9. do 11. septembra, saopštili su organizatori Balkans International Wine Competition
«
‹
117
118
119
120
121
122
123
124
125
›
»