MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gigant iz Šampanje od ove godine bez herbicida!
Odluka da se ukine upotreba herbicida je u skladu sa širim "organskim" trendom u Francuskoj, koji ima podršku u samoj Jelisejskoj palati
Kuvar iz Srbije - pionir ekološkog ugostiteljstva!
Špansko-portugalsko-srpski tim je jako usavršio primenu rada bez otpada, toliko da u restoranu nema ni kanti za smeće! Svi se otpaci kompostiraju ili vraćaju snabdevačima radi uzgoja nove hrane, tvrde osnivači restorana Nolla
U Čileu se prodaje vino sa ukusom svemira
- Kada pijete ovo vino, ispijate zajedno sa njim i elemente stare koliko i naš sunčani sistem - rekao je Hačen i dodao da je želeo da svima pruži priliku da probaju ukus kosmosa
Da li biste nosili sat napravljen od barik bureta?
Posle uspešnog dizajniranja prototipa, koji je završio na ujakovoj ruci, Šuh je osmislio liniju od 24 ručnih satova najrazličitijeg dizajna - satove povezuje samo upotreba drveta dobijenog od barik buradi
Stiže čokolada oblikovana pomoću 3D štampe!
Tehnologija 3D štampe omogućiće Švajcarcima da za kratko vreme proizvedu hiljade predmeta od čokolade koji će po kvalitetu izrade biti jednaki unikatnim, ručno rađenim dekoracijama od čokolade
Šta nas sve čeka na jedanaestom sajmu Beowine
U ovogodišnjem izdanju, u halama 3 i 3A Beogradskog sajma, i pod sloganom Boje i ukusi uživanja predstaviće se domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i distributeri vina
Odložen sajam ProWine Asia u Singapuru
Kako su rekli u organizaciji Informa Markets, koja organizuje ovaj sajam u okviru događaja FHA Food & Beverage Show, a koji je trebalo da se održi od 31. marta do 3. aprila, teška odluka je doneta kako bi se zaštitilo zdravlje posetilaca i učesnika
Milioni boca lažnog proseka završili su na tržištu
Zvaničnici navode da prodato vino ne predstavlja nikakvu opasnost po javno zdravlje, već da je, jednostavno, u pitanju vino čiji kvalitet ne odgovara strogim specifikacijama apelacije Prosecco
Ne pravite koktele od vrhunskog vina!
Lur Salis je u pismu objavljenom u francuskom magazinu Terre de Vins rekao da samo veoma arogantni ljudi mogu da pomisle da soternska vina mogu biti poboljšana upotrebom u koktelima
U Tikvešovom vinogradu Lepovo orezani prvi čokoti
Orezivanje vinove loze obavili su generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević i makedonski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Trajan Dimkovski
Najromantičniji restoran na svetu nalazi se u Italiji
- Bilo da odlučite da sedite na terasi ili unutra, romantična atmosfera je zagarantovana. Šef iz Napulja služi klasična jela sa savremenim fokusom - piše u Mišelinovom vodiču
U Beogradu su proglašena najbolja vina iz Srbije!
Vina su se ocenjivala u osam kategorija: najbolje crveno i belo vino od autohtonih sorti vinove loze, crveno i belo vino od internacionalnih sorti, roze, penušavo, dezertno i vino pravljeno tradicionalnim metodama.
Kuvar Dejan Markus pronađen posle šest dana!
Dejan Markus postao je poznat zahvaljujući emisiji Kuvati srcem u kojoj je spremao jela zajedno sa slavnim ličnostima u Srbiji
Bob Dilan konačno donosi svoj viski u Evropu
Do saradnje je došlo kada je destiler Mark Bušala, tvorac burbona Angel's Envy, došao na ideju da stvori viski napravljen po uzoru na pića iz ilegalnih destilerija pravljena tokom perioda prohibicije u SAD
Vinograd u tropima dao je 50 berbi za 20 godina!
Tle je posebno pripremljeno tako što je koralna osnova usitnjena i obogaćena prirodnim kompostom, naročito algama
«
‹
117
118
119
120
121
122
123
124
125
›
»