MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Bezalkoholni proseko dospeo je do britanskog suda
Predstavnici grupe Les Grand Chais de France, najvećeg nezavisnog vinskog konzorcijuma u Francuskoj, tvrde da im nije bila namera da uspostavljaju asocijaciju sa imenom Prosecco
OTVORENE PRIJAVE ZA BIWC
Odluka da se deveti BIWC održi u Beogradu, po prvi put izvan granica Bugarske, veliki je kompliment organizatora upućen našem vinarstvu
Šampanjac i muzika govore istim jezikom
Predstavnik šeste generacije vinske kuće koja danas radi pod okriljem grupe LVMH kaže da je analogija sa dirigovanjem odredila njegov vinarski put
Ana Roš opčinila svet svojom prvom knjigom
Knjigu potpisuju, kao ravnopravni autori, Ana Roš, novinarka iz Slovenije Kaja Sajovic i izuzetno uticajan kritičar hrane Andrea Petrini
U Švedskoj otvoren restoran sa jednim stolom
Cena? Koliko date. Gosti plaćaju onoliko koliko misle da šefovi zaslužuju, i potom sami ostavljaju sudove u u naročiti sud pored stola
Ispod vinograda otkriven očuvan rimski mozaik!
Za nastavak radova potrebna su velika novčana sredstva i elaborat o tome na koji način se mozaik može izložiti tako da bude istovremeno i potpuno bezbedan i dostupan i za turiste i za akademsku javnost
Gastro pregled: Bašte prazne zbog kiše
Vremenska prognoza ni za narednu nedelju neće obradovati vlasnike lokala. Kako kažu, i dalje je mali broj onih koji se usuđuju da sede unutra, i pored svih mera zaštite
Prodata je boca konjaka iz vremena Luja XV!
Konjak kuće Gautier odležavao je, procenjuje se, oko 20 godina pre nego što je pušten u prodaju 1762. godine tokom vladavine Luja XV. To je najstarija boca žestokog pića ikada prodata na javnoj aukciji
Vinarija poslala lir džet po radnike iz Rumunije!
Kada je Evropska komisija dala odobrenje za uspostavljanje "zelenog koridora" za transport sezonskih radnika, odahnuli su zaposleni u mnogim vinarijama. Na papiru se činilo da je sve u redu.
METRO donirao hranu za Sigurnu kuću
Takođe, u jeku pandemije obezbeđena su potrebna higijenska sredstva za Hitnu pomoć u Kragujevcu, i nesebičan tim zdravstvenih radnika, koji su tokom vrhunca pandemije bili na prvim linijama odbrane
Paraćin – da se više ništa ne podrazumeva!
Svako zlo, ma kolikog intenziteta bilo, može imati i neke dobre elemente. Pandemija nas je malo pogurala u pravcu istraživanja rodne grude i njenih, u glavama nepravedno zapostavljenih, lepota
Da li biste probali vino sa aromom hmelja?
Hmelj, biljka velike aromatske moći ali veoma opasna po ukus ako se sa njom pretera, našla je svoj put do sveta vina. Videćemo da li će se zadržati u njemu
Mišelinov vodič ponovo počinje da radi
Urednik Mišelinovog vodiča rekao je da je ideja iza ovog projekta blagovremeno obaveštavanje verne Mišelinove publike o tome gde mogu da ponovo uživaju u dobroj hrani
Otkazani su ispiti za titulu Master of Wine
Prvi deo ispita trebalo je da se održi početkom juna. U ovom krugu ispitivanja kandidati moraju da dokažu da poseduju dovoljno znanja da nastave sa programom
Takmičenje somelijera Srbije zakazano je za jul!
Nadmetanje najboljih somelijera u našoj zemlji, koje je trebalo da se održi 22. marta, danas je zakazano za 18. i 19. jul u hotelu Hajat u Beogradu
«
‹
116
117
118
119
120
121
122
123
124
›
»