MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Odlazak oca vinskih aukcija
Kao i mnogi drugi velikani vina, Brodbentu rad sa vinom nije bio prvi izbor - studirao je arhitekturu i 1952. godine obreo se u trgovini vinom
Gozba u karantinu
Ako u celoj ovoj situaciji ima nečeg dobrog, onda je to značajno bogatiji izbor fine hrane dostupne na vašem pragu. Više nismo osuđeni samo na prosečne industrijske pice, osrednji roštilj i beskonačno čekanje
KADARKA IZ SRBIJE NAJBOLJA NA SVETU
Još dva vina vinarije Tonković, kadarka Fantazija 2015 i Roze iz 2019, osvojila su zlatne medalje na istom ocenjivanju, u konkurenciji od 113 vina iz zemalja regiona
KORONA VIRUS ODLAŽE VINSKE DOGAĐAJE
Pandemija širenja virusa Covid-19 u poslednje dve sedmice ostavlja snažne posledice i na vinsku industriju. Do pre samo nedelju dana, vinske manifestacije u Srbiji i zemljema regiona održavane su po planu, da bi u proteklih par dana došlo do otkazivanja svih smotri najavljenih za predstojeći period
Najmoćniji vinski brend dolazi iz Australije
Lista kompanije Wine Searcher ponovo je demonstrirala izvanrednu prodornost vina Novog sveta, koja su kvantitetom i radom na prepoznatljivosti brendova odavno postala sinonim za masovnu potrošnju vina
Netfliks najavio film o ispitu za master somelijera
Autor filma Prentis Peni kaže da je uspeo da samog sebe veoma zabavi oštrim gastronomskim i enološkim kontrastom u scenariju
Čudna veza kosovskog vina i rukovodstva Severne Koreje
Za naš region apsolutno je neverovatno da se jedna od pretraga odnosi na u svetu vrlo malo poznato vino sa Kosova, Amselfelder Rosiere Lieblich
Džensis Robinson MW: Vina koja ću uvek pamtiti
"Kada me pitaju koje je najbolje vino koje sam ikada probala, moj standardni odgovor je Cheval Blanc 1947. To je toliko divno vino da je bezbroj puta falsifikovano!"
Čuvena kuća lansirala šampanjac posvećen Čerčilu
Osamnaesta berba izuzetno prestižne etikete nastavak je tradicije koja datira još od 1984. godine, kada je povodom obeležavanja četvrte decenije od iskrcavanja u Normandiju lansiran specijalni šampanjac iz berbe 1975
Privremeno je zatvoren najbolji restoran u Italiji
U svetlu novih epidemioloških mera u Italiji i velikog broja otkazanih rezervacija, dalji rad restorana postao je nemoguć, i veliki šef doneo je jedinu moguću odluku pod trenutnim okolnostima
Ovako influenseri fotografišu vino
Italijanska vinarija Dievole je priredila mali savetnik kako da vaši snimci izgledaju atraktivno i vibrantno i da zasigurno privuku pažnju u poplavi snimaka sa sličnom ili istom tematikom
Objavljena kapitalna knjiga o ženama u vinskom poslu
Autori su vodili iscrpne intervjue sa vinarkama i njihovim najbližim saradnicima, osvetljavajući i njihove karijere i kulturnu istoriju regija iz kojih su ponikle, kako bi u što većoj meri objasnili njihov uspeh
Vino ne pomaže samo srcu, već i bubrezima?
Istraživači ističu da statistička korist od umerene konzumacije prestaje sa povećanjem količine unetog alkohola
Umesto vode, iz slavina je poteklo vino!
- Prao sam sudove u kuhinji. Zavrnuo sam slavinu, i kada sam je ponovo odvrnuo, poteklo je crveno vino - posvedočio je Mauricio Volpi (56) za agenciju Catholic News
Velika promena u francuskom vinarstvu
Kako bi ovu oznaku dobila samo vina koja je apsolutno zaslužuju, određeno je da se o sprovođenju standarda brine sindikat proizvođača prirodnih vina kojim predsedava vinar Žak Karože
«
‹
115
116
117
118
119
120
121
122
123
›
»