MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Parola francuskih vinara: Loza se nastavlja!
Jedan od gestova koji za cilj imaju da ohrabri vinare, vinogradare i ljubitelje vina je hešteg #LaVigneContinue, Loza se nastavlja
Čuveni restoran pretvoren je u narodnu kuhinju
U saradnji sa organizacijom Rethink Food NYC i kompanijom American Express, Ham je pretvorio Eleven Madison Park u ogromnu narodnu kuhinju
Zatvorena fabrika u kojoj se pravi Korona pivo
Zatvaranje fabrike, istakli su u Grupo Modelo, nema nikakve veze sa predrasudama jednog dela konzumenata - naročito onih u Severnoj Americi - prema pivu koje nosi slično ime kao i virus koji je planetu bacio na kolena
Tikveš dostavlja vina na adrese kupaca iz Srbije
U Tikvešu ističu da se sve dostave obavljaju na higijenski besprekoran način, uz nošenje maske i rukavica, što će uživanje u porodičnoj atmosferi učiniti još sigurnijim
SLASNA MEDENA REBRA NA JANKOV NAČIN
Dragan Vasić Janko, osim po vinima, čuven je i po svojim gurmanlucima kojima dočekuje goste u svojoj vinariji u Smederevu
OPROŠTAJ STIVENA SPARIJERA OD MAGAZINA DEKANTER
- Ove godine nameravamo da izdamo pet knjiga, i iz tog razloga sve moje preostale moždane ćelije biće posvećene razvoju naše kuće - naveo je Sparijer
Šta vezuje KGB, moldavsko vino i NATO oficire?
Izuzetno zanimljiv dokument iz vremena Hladnog rata baca novo i zanimljivo svetlo na istoriju moldavskog vinarstva. Izveštaj je, kako navodi Drinks Business, pronašla dr Džulijet Desplat iz Nacionalnog arhiva Velike Britanije
Čuvena pančevačka pekara napravila prvi - burekomat!
Kako izveštava Sputnik.rs, burekomat funkcioniše tako što ljudi naruče burek kod radnice, naravno opremljene maskom i rukavicama, plate joj kroz jedan otvor, a burek dobiju kroz drugi
Gastro pregled: ZATVORENO!
Ove nedelje, u fokusu je bilo i pitanje o tome da li će u ugostiteljskoj delatnosti doći do masovnog otpuštanja radnika u toku i nakon krize uzrokovane virusom koji izaziva oboljenje Covid 19
Kućna potrošnja vina porasla u celom svetu
Izveštaj čuvene kuće Nielsen odnosi se na SAD, ali prodajni podaci iz drugih delova sveta apsolutno se uklapaju u ovaj trend, kako izveštava Forbes
Makronov kuvar napravio besplatnu školu kuvanja
Šef besprekornog pedigrea za samo dva dana objavio je dvadesetak izvrsnih recepata za jela klasične francuske kuhinje, od jednostavnih do onih malo složenijih: tu su uputstva za pravljenje domaćih palačinki, ultimativne hrane za utehu, ali i za supu od luka, bef burginjon, pire krompir po tehnici Žoela Robušona...
Onlajn degustacije: odgovor vinskog sveta na krizu
Širom sveta traga se za alternativama za direktan ljudski kontakt u promociji vina, i kao logično rešenje nametnule su se onlajn degustacije, kao i susreti vinara i vinogradara na platformama za video konferencije
Sklad Japana u čaši viskija
Sve u svemu, piće koje je odličan ambasador jedne neobične faze u istoriji japanskog viskija, prilagođeno ukusu savremenog i mladog poznavaoca viskija, i, kao i većina japanskih pića u ovoj klasi, tehnički besprekorno izvedeno
Najčuveniji britanski šef razbesneo je celu zemlju
Selebriti šef obavestio je radnike - kuvare, konobare, pomoćno osoblje - da će biti plaćeni zaključno sa 17. aprilom i da ne postoje garancije da će njihova radna mesta i dalje postojati
RECEPTI IZ ŠKOLSKOG KARANTINA
Za sve gurmane, prijatelje škole, bivše i buduće polaznike, počeo je projekat: Recepti iz školskog karantina. Dok se stvari ne vrate u normalu, svakog dana, na mejling listu iz Il primo škole kuvanja stižu odabrani recepti sa kurseva i to potpuno besplatno!
«
‹
115
116
117
118
119
120
121
122
123
›
»