MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Italijanska kuhinja je najbolja na planeti!
Za našu zemlju, koja je uspela da se izbori za status zemlje u kojoj se jede dobro i obilno - naravno sa naglaskom na specijalitete od mesa - glasalo je 1.200 ljudi
Predstavljen uređaj za savršen servis vina
Albi, koga proizvođači iz Italije zovu "najsavremenijim načinom za konzumaciju vina", služi vino na idealnoj temperaturi
ŠIDSKI VINSKI BUM
Grašac, graševina, italijanski rizling, tri imena jedne iste sorte, prve koja je posađena a danas uspeva na potesu Lug, bukvalno je simbol vizije novih Trivanović vina
Virtus: Vrhunski kvalitet na prvom mestu
Osnovni postulat, svetonazor ili - prosto - CREDO ove kuće jeste: u svakom trenutku na prvom mestu mora biti vrhunski hvalitet vina, proizvedenog isključivo od grožđa napravljenog u kući Virtus, pažljivo negovanog rukom majstora iz ove vinarije
Stiven Sparijer priprema novu 'Parisku presudu'
Nova "presuda" ovog puta biće doneta u Napi u Kaliforniji, a događaj ovog puta ne prate nikakve kontroverze: Kalifornija je odavno ustoličena kao regija u kojoj se prave neka od najboljih vina na svetu
Fascinacija: RUM
Imamo pravi rum, pravu čašu i pravu temperaturu. Bila bi šteta bacati dobro piće ispijanjem na eks. Samo otvorite bocu malo ranije i ostavite piće neko vreme u čaši pre nego što ga prvi put probate. Rum miriše bolje svakim minutom
Mladi šefovi kuvali za decu bez roditeljskog staranja
Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs Club-a Srbije posebnu pažnju posvećuju humanitarnom radu, pa su tako samo ove godine pripremili i servirali ručak za oko 60 dece iz Doma "Jovan Jovanović Zmaj“.
Italijanski vinar uči robijaše da prave vino!
Projekat se odvija na isti način već osam godina. Svake godine Freskobaldi bira među kažnjenicima jedan broj ljudi za koje proceni da mogu da odgovore izazovu praktičnog vinarstva i vinogradarstva
Umro je Žorž Dibef, 'papa božolea'
Žorž Dibef preminuo je u subotu, 4, januara u 87. godini od posledica moždanog udara
VINO & FINO GASTRO RETROSPEKTIVA
Ovo su samo neki od trendova koje smo uočili skitajući po restoranima, bistroima i fast food kioscima Srbije, a pred vama je selekcija vrućih tačaka koje su, po našem mišljenju, u najvećoj meri obeležile godinu za nama
ONA SANJA RECEPTE!
Na tanjirima izbacuje čuda. Smele kombinacije, zaokružena i kompleksna jela zanatski perfektno izvedena, uklopljena u dinamične jelovnike koji se menjaju svake sedmice. Međutim, neobično je to što Jasmina nema ni dana formalnog kulinarskog obrazovanja, čak ni preterane prakse u kuhinjama
Ovo su globalni vinski trendovi za 2020!
Od klimatskih promena, preko hirova milenijalaca i pripadnika generacije Z, do visoke tehnologije koja ulazi u sve pore vinarskog poziva, vinari neće imati ni trenutka mira pred sve jačim i radikalnijim zahtevima vremena
Putovanje van granica
U ovom vodiču pronaći ćete širok raspon saveta, od predloga za doručak uz čašu penušavca, do uparivanja sa vrlo aromatičnom, često i sasvim egzotičnom hranom koja se retko očekuje na istoj trpezi sa šampanjcem
PRIČA O RUMU - OD PIRATA DO HLADNOG RATA
Početak istorije ruma, pića koje se tradicionalno pravi destilacijom melase šećerne trske, smešten je na nekoj od mnogobrojnih plantaža širom Kariba, verovatno početkom sedamnaestog veka
DOBRO VINO NEBESKI JE DAR!
2011. godine, Ivan i Andriana posadili su prvi hektar merloa, a sledećeg proleća još polovinu. Prva berba bila je 2014. Bila je to izuzetno kišna i po svim kriterijumima teška godina za vinogradarstvo i poljoprivredu uopšte, ne samo u regionu, već i u čitavoj Evropi
«
‹
115
116
117
118
119
120
121
122
123
›
»