MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Kućna potrošnja vina porasla u celom svetu
Izveštaj čuvene kuće Nielsen odnosi se na SAD, ali prodajni podaci iz drugih delova sveta apsolutno se uklapaju u ovaj trend, kako izveštava Forbes
Makronov kuvar napravio besplatnu školu kuvanja
Šef besprekornog pedigrea za samo dva dana objavio je dvadesetak izvrsnih recepata za jela klasične francuske kuhinje, od jednostavnih do onih malo složenijih: tu su uputstva za pravljenje domaćih palačinki, ultimativne hrane za utehu, ali i za supu od luka, bef burginjon, pire krompir po tehnici Žoela Robušona...
Onlajn degustacije: odgovor vinskog sveta na krizu
Širom sveta traga se za alternativama za direktan ljudski kontakt u promociji vina, i kao logično rešenje nametnule su se onlajn degustacije, kao i susreti vinara i vinogradara na platformama za video konferencije
Sklad Japana u čaši viskija
Sve u svemu, piće koje je odličan ambasador jedne neobične faze u istoriji japanskog viskija, prilagođeno ukusu savremenog i mladog poznavaoca viskija, i, kao i većina japanskih pića u ovoj klasi, tehnički besprekorno izvedeno
Najčuveniji britanski šef razbesneo je celu zemlju
Selebriti šef obavestio je radnike - kuvare, konobare, pomoćno osoblje - da će biti plaćeni zaključno sa 17. aprilom i da ne postoje garancije da će njihova radna mesta i dalje postojati
RECEPTI IZ ŠKOLSKOG KARANTINA
Za sve gurmane, prijatelje škole, bivše i buduće polaznike, počeo je projekat: Recepti iz školskog karantina. Dok se stvari ne vrate u normalu, svakog dana, na mejling listu iz Il primo škole kuvanja stižu odabrani recepti sa kurseva i to potpuno besplatno!
Vino iz Navipa pretvaraju u medicinski alkohol
- Količina je oko 339.058 litara, a sve će preuzeti u svojim cisternama Vino Župa iz Aleksadrovca, gde će u svojim pogonima preraditi destilate u čist medicinski alkohol - navode u Direkciji za imovinu
Jednostavni recepti u izvedbi poznatih šefova
Prava hrana za dušu, koji miriše na dom i detinjstvo, od lako dostupnih namirnica, jednostavna u izvedbi a tehnički savršena, u skladu sa najvišim restoranskim normama
U ovom vinogradu umesto pesticida koriste patke
Radni dan patki počinjne "paradom". Kada se otvori kapija između vinograda i dela imanja na kome patke žive, odvija se neverovatan spektakl
IMATE LI ŠEMU ZA VINO?
U vinu se sjajno uživa i na terasi stana, u dvorištu, u trpezariji uz porodični obrok ili intimnu večeru, a tek uz dobru knjigu ili film! Kako biste došli do svoje omiljene boce nema potrebe da kršite pravila i izlažete riziku sebe i druge, dovoljno je da okrenete pravi telefonski broj
Onlajn klabing: rešenje za industriju alkohola?
Trosatni šou na platformi JD Live za sada se održava jednom nedeljno, i u njemu gostuju čuveni di-džejevi i muzičari iz Kine, a emisija ohrabruje gledaoce da pred gledanje kupuju svoja omiljena pića onlajn
Besplatni onlajn časovi o vinima Burgundije
Kurs ima četiri modula koji traju oko dvadeset minuta, sa upitnikom na kraju "škole", a moduli su dostupni na francuskom, engleskom, kineskom i japanskom jeziku
Čuvamo radnike, ali država nam mora pomoći!
U "blic" anketi pred samo uvođenje ove mere koja će teško pogoditi celokupni ugostiteljski, ali i vinski sektor pitali smo ugostitelje da li će biti primorani da otpuštaju radnike i kada očekuju izlazak iz krize
Kuvajte kod kuće sa velikim Masimom Boturom!
U seriji video zapisa pod nazivom Kitchen Quarantine, Masimo Botura pomaže kućnim kuvarima da osete duh zajedništva gurmana širom planete, umanje dosadu i nauče nove trikove u kuhinji
Ovi destileri i pivari sad prave gelove za dezinfekciju
Gel za dezinfekciju, nekada sasvim običan proizvod koji se mogao pronaći u svakoj apoteci, pravi se po preporukama Svetske zdravstvene organizacije, koja navodi da kvalitetan gel mora da sadrži najmanje 60% alkohola.
«
‹
114
115
116
117
118
119
120
121
122
›
»