MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Pronađen restoran brze hrane star 2.000 godina
Segmenti štanda za posluživanje delimično su otkopani tokom prošle godine, a sada je posao priveden kraju i javnosti je predstavljen termopolijum u punom sjaju, sa izvanredno očuvanim ilustacijama patki, pevca, nimfe koja jaše konja...
Strategija daje novi zamah srpskom vinarstvu
Malićanin je izneo podatak da se na tržištu Srbije godišnje proda oko 60 miliona litara vina, od čega je 60 odsto uvozno, a 40 odsto domaće vino
Superfruškogorci iz Erdevika
Vinarija Erdevik dobila je priznanja za svoj koncept stvaranja autentičnih i upečatljivih, međunarodno razumljivih vina sa punom ekspresijom fruškogorskog teroara
Gastro pregled: Raste neizvesnost
Potpuno je izvesno da nova godina donosi masovna otpuštanja u HoReCa sektoru, a osim nade da će u 2021. biti bolje, zaposlenima u ugostiteljstvu izgleda da ništa drugo ne preostaje
Dozvoljen rad restorana i kafića tokom vikenda
Privremeno ublažavanje epidemioloških mera odnosi se i na trgovinske objekte, uslužne delatnosti i tržne centre
La Grande Dame 2012: šampanjac za jake žene
Čak i ako niste čuli za Jaoji Kusamu, jednu od umetnićkih muza Endija Vorhola i ženu koja je izvršila ogroman uticaj na avangardnu umetničku scenu šezdesetih i sedamdesetih godina, izvesno ste negde videli primere njenog čuvenog "polka dot" motiva
Crveno vino i sir čuvaju mozak od demencije
Zanimljivo je da je studija pokazala i da je umerena konzumacija jagnjetine - jednom nedeljno - takođe povezana sa očuvanjem kognitivnih funkcija
Mišlen posle Beograda stiže i u Moskvu!
Odluka o tome da se i Moskva nađe na prestižnoj listi Mišlenovih destinacija objavljena je pomalo neobično, bez prevelike pompe
Male tajne velikih koktela
Na našem tržištu postoje sjajne kombinacije pića koje nam omogućavaju da i mi sami uz par lakih koraka postanemo vrhunski koktel majstori. Coca-Cola Hellenic Srbija je otišla korak dalje i uobličilia ih u sjajne ponude
Pandemija najteže pogađa male vinarije
Ključni nalazi studije su sledeći: pandemija je izazvala poremećaj u kanalima distribucije i naročito snažno ugrozila hotele, restorane i izvoznike vina. Ne očekuje se brz oporavak, a u 2021. doći će do novih novčanih gubitaka
Gastro pregled: Dostava radi punom parom
Ugostitelji sa nestrpljenjem čekaju odluku o novom radnom vremenu lokala, a do tada, dostava hrane radi punom parom. Izvesno je i da će u najluđoj noći dostavljači hrane i pića imati pune ruke posla
'Otisak prsta' vina onemogućava falsifikovanje
Istraživači iz Adelejda naveli su da su u stanju da sa stopostotnim učinkom utvrde tačno poreklo tri vina iz različitih regija Australije, kao i jednog vina iz Bordoa
Bogatstvo ukusa u svakom zalogaju
Šta se dešava kada se spoje neutralni ukusi paradajza i krastavca sa slatkastom smokvom, blago gorkom aronijom, prepečenim orasima, slanom pršutom i onda sve to bude “ujednačeno” sa Šabačkim mladim sirom? Dobija se salata koju ćete obožavati!
Koliko često na poklon dobijate sir?
Svi sirevi su lepo isečeni na individualne zalogaje i spremno čekaju da budu degustirani. Upakovani su u kesice koje se lako otvaraju, a unutar kutije su i čačkalice i posude za posluženje
OGRANIČENE KVOTE ZA UVOZ VINA IZ EVROPSKE UNIJE
- Raspodela kvote za uvoz vina vrši se metodom zasnovanom na hronološkom redosledu podnošenja carinskih deklaracija - princip "prvi došao, prvi uslužen" - navodi se u odluci koja je doneta 26. novembra, a počeće da se primenjuje od 1. januara
«
‹
114
115
116
117
118
119
120
121
122
›
»