MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Fine dining favoriti
Ranije otvoreni favoriti i dalje nude autorsku kuhinju sa potpisom izvrsnih šefova, visok nivo usluge i kvalitetnu postavku, pa i u ovoj godini ljubitelji obedovanja na visokom nivou i dalje imaju gde da odu ako
Bred Pit i Anđelina Džoli prave roze šampanjac!
- Pokušaćemo da kvalitet rozea dovedemo na najviši mogući nivo - rekao je glavni vinar kuće Miraval, Mark Perin
MATALJEVA VINA U RESTORANU SA MIŠELINOVOM ZVEZDICOM
Ivan Jug bio je prijatno iznenađen vinima, a poseban utisak na njega ostavila su crvena
Greškom prosuli 367.000 litara vina!
Kris O'Gormen, portparol vinarije, rekao je za San Francisco Chronicle da su u ovoj kući učinili sve da preduprede loše posledice po floru i faunu reke
DRUŠTVO DOBRIH ODREZAKA
Stejkovi, bifteci i ramsteci sada se nalaze meniju ogromnog broja restorana, često i u izvanrednim izvedbama, a odležali juneći odrezak postao je pojam za luksuznu gradsku večeru
Dvostruko zlato u Kini za vrhunsko vino iz Tikveša
Ovo vino je kupaža širaza (65%) i grenaš noara (35%), a odlikuju ga izražene arome šumskog voća, slatkih orijentalnih začina i aromatičnog bilja sa elegantnim dugim finišom
Zašto bi trebalo da odete u Temerin?
Temerinsko takmičenje i prateći festival vina počeli su svoj život kao nepretenciozna lokalna manifestacija, ali su u međuvremenu izrasli u značajan regionalni događaj
Američki lajfstajl sajt pohvalio vina iz Srbije
- Nakon teške prošlosti, što za vino što u smislu konflikta na ovim prostorima, Srbija je na putu da postane vinsko ime - napisao je Stok
Držite psa u restoranu, i isključite muziku!
Magazin Identita Golose objavio je intervju sa glavnim kuvarom restorana Den, Zaijuom Hasegavom, koji je izneo u nekoliko kratkih crta najbitnije faktore uspeha ove svetle tačke na gastro mapi sveta
Vrhunska vina iz Pijemonta predstavljena u Beogradu
Degustaciji su prisustvovali predstavnici uvozničkih i ugostiteljskih kuća, u skladu sa željom kuće Pio Cesare da uspostavi svoju nišu na vinskom tržištu Srbije, na kome se vina iz Italije odlično kotiraju
Velika investicija Karisme u ulcinjski turizam
Ove godine, gosti će imati priliku da uživaju u renoviranom The Long Beach Hotel Montenegro, u novom dizajnu koji odiše toplinom i modernizmom
Bistroi: duh Francuske
Bistroi predstavljaju rešenje i za celovečernji izlazak i za zagrevanje pre odlaska u noćni život
Izbegnut 'vinski rat' između Francuske i SAD!
Zvaničnici iz Pariza i Vašingtona nezvanično su za Vol strit žurnal potvrdili da je došlo do deeskalacije i da će Francuska suspendovati primenu kontroverznog poreza do kraja ove godine, a da će SAD zauzvrat odustati od uvođenja kaznene carinske stope
Nacionalno, a svetsko!
Očekujemo da će ovi restorani u svakom pogledu nastaviti da unapređuju svoju ponudu, ali i da se drže aduta zbog kojih neki od njih decenijama opstaju na kulinarskoj mapi Srbije
Poslednja Bordejnova knjiga izlazi u oktobru
Najveći deo knjige čine saveti za putnike-gurmane, napravljeni u ležernom, ali bordejnovski prodornom duhu, koje je autor prikupio tokom rada na svojoj TV seriji Parts Unknown
«
‹
114
115
116
117
118
119
120
121
122
›
»