MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Grad Viljnus postao je najveći kafe na planeti
- Ugostitelji će ove godine besplatno postaviti letnje bašte, i tako će moći da rade i tokom karantina. Otvorite vaše lokale, radite, zadržite poslove i održite Viljnus u životu - rekao je Remigijus Šimašius, gradonačelnik litvanske prestonice
U ponedeljak se vraćamo u restorane i kafiće!
Ukoliko policijski čas ne bude ukinut istovremeno sa otvaranjem restorana, ugostitelji će biti prinuđeni da rade skraćeno, što u praksi znači da će poslednja tura hrane, pa i pića stizati između 16 i 17 sati
Kuvajte u karantinu sa Džejmijem Oliverom
Serija prati Džejmija Olivera koji deli jednostavne recepte, savete i kombinacije sastojaka, posebno prilagođene trenucima u kojima su mnogi ljudi zatvoreni u svojim domovima
Kitnjast spoj vinarstva i sveta visoke mode
Ovo jubilarno vino trebalo je da bude lansirano još u martu, ali je pandemija virusa korona pokvarila planove vinarima i trgovcima
Novosadski salon vina biće održan u novembru!
Vinski susret u Novom Sadu ove godine imaće još veći značaj nego ranijih godina: on će biti prilika da vinari i vinski znalci saberu utiske i iskustva posle dramatičnog perioda koji trenutno menja "pravila igre" u mnogim profesijam
Ikea je objavila recept za svoje čuvene ćufte
Tvorac recepta je šef Severin Sjestet, koji je ove ćufte kreirao 1985. godine. U Ikei tvrde da je kuvar u stvaranje ćufti uložio i dušu i telo
KADARKA IZ SRBIJE POSAĐENA JE U TURSKOJ!
Mustafa Čamlidža, vlasnik vinarije, rado sadi i autohotone sorte sa celog Balkana, a za kadarku kaže da će prva vina od nje na tržištu biti verovatno za nekih pet godina
Gastro pregled: počele su pripreme za otvaranje
Uostalom, i većina kafića i kafeterija u glavnom gradu radi. Doduše, ne za goste koji bi sedeli i pili piće u lokalu, već isključivo za prodaju kafe, piva, pa i vina za poneti
Počele su onlajn obuke za ugostitelje i hotelijere
Prvi program podrazumeva online intervjue sa međunarodnim liderima u ugostiteljskom biznisu. U intervjuima, iz svog iskustva, lideri pričaju kako su se njihove kompanije prilagodile ekonomskoj recesiji
Slavni par lansirao je karantinski pino noar
Glumci koji karantinske dane uglavnom provode družeći se sa prijateljima na društvenim mrežama ili na virtuelnim sastancima odlučili su da pomognu u borbi protiv korona virusa
Neobična veza Napoleona i čuvenog šampanjca
Krunu ovog prijateljstva predstavljaju šampanjci Moet Imperial Brut i Rose koji su 1869. godine dobili ime po Napoleonu Bonaparti. Moet još uvek proizvodi vina pod imenom Imperial
U Evropi bi moglo propasti čak milijardu litara vina!
Jedan od velikih problema je i činjenica da je mnogo rinfuznog vina zaostalo u podrumima vinarija, pošto ga restorani nikada nisu preuzeli
Australijanci nude odličan, a besplatan vinski kurs
Kurs nosi naziv World of Wine: From Grape to Glass, traje šest nedelja i potpuno je besplatan, s tim što se za 169 dolara može kupiti i opcija za sticanje sertifikata uz još neke pogodnosti kao što je trajan pristup sadržaju onlajn škole
Italijanski vinari predstavili remek-delo dizajna
Svake godine, vinarija Ornellaia poziva jednog uvaženog svetskog umetnika da kreira etikete za najbolje i najčuvenije vino ove kuće, Bolgheri DOC Superiore Rosso, kupažu kaberne sovinjona, merloa, kaberne frana i peti verdoa
MAROKANSKI KARANTIN TAŽIN MIRJANE ĐURĐEVIĆ
Uz ovo jelo Mirjana Đurđević preporučila je jedno vino iz Patkovog vinograda, nazvano po jednom od najkompleksnijih junaka svetske književnosti
«
‹
113
114
115
116
117
118
119
120
121
›
»