MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Šef Hoze Andres osvojio je gastro verziju Nobela
Žiri koji je odabrao Andresa, Amerikanca rođenog u Španiji, ne može biti prestižniji i sastavljen je od legendarnih i veoma uticajnih šefova: u njemu su Feran Adrija, Dominik Kren, Mauro Kolagreko i Den Barber, a na čelu žirija je Huan Roka
Rotkvice i šampanjac: neobičan, ali srećan par!
Proizvođači šampanjca u poslednje vreme listom preporučuju skromne rotkvice kao ukus koji će podići u nebesa vaš doživljaj čuvenog penušavog vina
Dva zlata u Belgiji za vina iz kuće 13. jul Plantaže
Nagrade na prestižnim vinskim takmičenjima, među kojima je i Monde Selection, predstavljaju najbolje merilo kvaliteta a Plantaže su u ovom pogledu poslednjih godina više nego uspešne
Gastro pregled: Polovina ugostitelja već bez posla
U nekoliko veoma popularnih beogradskih lokala, ima dana, kažu njihovi vlasnici, da pazari ne prelaze ni dve hiljade dinara. Naravno ima i onih koji imaju iste pazare koje su imali i „pre korone“. Doduše, nekolicina njih..
Rubin je predstavio džin i tonik u limenci
Sa prijatnim mirisom i ukusom džina, karakterističnom notom tonika i niskim sadržajem alkohola – 4,9% vol – ovo piće pruža savršeno osveženje
Vinarka makedonskog porekla osvojila je Ameriku
Priča o vinarki Sonji Magdevski počela je još 2003. godine kada je, kao stipendista Fulbrajtovog programa, u postojbini svojih roditelja istraživala makedonsku društvenu i političku scenu za svoj magistarski rad iz novinarstva
Čuveni list dodelio je vrlo neobične vinske nagrade
Odabrana su i vina za svako godišnje doba, kao i vina za seks i za plakanje, za napijanje sa cimerima i za gledanje rijaliti televizije
Viski sa dahom burbona i porta stigao je u Srbiju
Balvenie 21 Portwood, je sazrevao dvadeset i jednu godinu u burbon buradima, a zatim u vinksim buradima u kojima je tri decenije odležavalo čuveno porto vino
U Portu se otvara 'Svet vina' vredan 100 miliona evra
Atrakcija i interaktivni, višenamenski prostor čije je otvaranje zakazano za 31. juli imaće različite celine. Najvažnija među njima je izložba Porto kroz vekove
'Kuhinja duhova': pojam koji menja lice gastro sveta
Kako je naveo šef odseka za hranu i piće kuće Euromonitor, Mihael Šefer, tržište se već sada većinski okreće konceptu dostave hrane i pića
Somelijer Ivan Nikolić je PRVAK Srbije!
Uz Ivana Nikolića, u finalu su se takmičili i Dragiša Damljanović i Aleksandar Popov, pokazavši veliko samopouzdanje i odlično poznavanje svih elemenata somelijerske veštine
Vinarke iz Tajlanda bore se protiv klime i - slonova!
Imanje GranMonte smešteno je u nacionalnom parku Kao Jai, tri sata vožnje od Bangkoka. Prelepi vinograd zahvata deo velikog imanja od šesnaest hektara, a sortiment se trenutno sastoji od siraa, vionjea i šenan blana
Gastro pregled: Zatvara se sve više lokala
Poražavajući je podatak da je polovina registrovanih restorana na Donesi.com platformi za online naručivanje hraneprestala da postoji u prvih mesec dana od proglašenja pandemije, i da taj broj raste iz meseca u mesec
Premijum vina iz Novog sveta stigla su u Srbiju
Amarone DOO, uvoznik egzotičnih vina iz regija Novog sveta, počeo je da uvozi etikete kuća Yarra Yerring i Kaesler, dva vrhunska proizvođača vina iz Australije
Ugledni francuski list pisao o srpskom vinaru
- Botunjčev prvi prioritet je kvalitet, a najvažniji cilj - dobro vino - piše u uvodu teksta, uz opšte podatke o župskoj vinariji koja na 2.5 hektara gaji grožđe od koga pravi 10.000 boca godišnje.
«
‹
112
113
114
115
116
117
118
119
120
›
»