MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Najbolje tursko vino oduševilo je žiri u Londonu
Vino Django 2016 učestvovalo je u nadmetanju zajedno sa ikoničkim etiketama kao što je australijsko vino Bin 707 Penfolds, jedno od najboljih vina ikada napravljenih južno od ekvatora
Gastro pregled: kafane rade, ali nema gostiju
Svi se nadaju oporavku posla, jer ako lokali nastave da posluju sa gubitkom i troškovima koji rastu, opstaće samo deo njih: ili oni sa jakim vezama, ili oni najuporniji koji svoju upornost mogu da finansijski isprat
Danijel Ham: Ne želim više da hranim samo bogate!
Veliki šef je dodao da će značajno promeniti poslovnu filozofiju restorana, ako se Eleven Madison Park ikada ponovo otvori. On je najavio da bi restoran i dalje služio hranu beskućnicima i gladnim ljudima, jednako kao i imućnima
BIWC predstavlja najbolja vina Balkana
Poseban ponos za našu zemlju su, naravno, prezentacije vinarija Matalj i Bikicki, čija su vina prošle godine osvojila nagrade za najbolje crveno vino Balkana (Kremen Kamen 2016) i najbolje oranžno vino (Uncensored 2017)
Učite da kuvate sa zvezdama Mišelinovog vodiča!
Jedan od primera je pasta Gordona Remzija. Njegov recept zahteva - limenku kvalitetnog paradajza, crni luk, crveno vino, koncentrat paradajza, beli luk i bosiljak
Ovo je najbolja vinska fotografija 2020. godine
Portret dve ostvarene vinarke iz porodice posvećene radu sa veoma zahtevnom sortom grožđa pleni onim što je fotograf Anri Kartije-Breson nazvao "odlučnim trenutkom"
Grad Viljnus postao je najveći kafe na planeti
- Ugostitelji će ove godine besplatno postaviti letnje bašte, i tako će moći da rade i tokom karantina. Otvorite vaše lokale, radite, zadržite poslove i održite Viljnus u životu - rekao je Remigijus Šimašius, gradonačelnik litvanske prestonice
U ponedeljak se vraćamo u restorane i kafiće!
Ukoliko policijski čas ne bude ukinut istovremeno sa otvaranjem restorana, ugostitelji će biti prinuđeni da rade skraćeno, što u praksi znači da će poslednja tura hrane, pa i pića stizati između 16 i 17 sati
Kuvajte u karantinu sa Džejmijem Oliverom
Serija prati Džejmija Olivera koji deli jednostavne recepte, savete i kombinacije sastojaka, posebno prilagođene trenucima u kojima su mnogi ljudi zatvoreni u svojim domovima
Kitnjast spoj vinarstva i sveta visoke mode
Ovo jubilarno vino trebalo je da bude lansirano još u martu, ali je pandemija virusa korona pokvarila planove vinarima i trgovcima
Novosadski salon vina biće održan u novembru!
Vinski susret u Novom Sadu ove godine imaće još veći značaj nego ranijih godina: on će biti prilika da vinari i vinski znalci saberu utiske i iskustva posle dramatičnog perioda koji trenutno menja "pravila igre" u mnogim profesijam
Ikea je objavila recept za svoje čuvene ćufte
Tvorac recepta je šef Severin Sjestet, koji je ove ćufte kreirao 1985. godine. U Ikei tvrde da je kuvar u stvaranje ćufti uložio i dušu i telo
KADARKA IZ SRBIJE POSAĐENA JE U TURSKOJ!
Mustafa Čamlidža, vlasnik vinarije, rado sadi i autohotone sorte sa celog Balkana, a za kadarku kaže da će prva vina od nje na tržištu biti verovatno za nekih pet godina
Gastro pregled: počele su pripreme za otvaranje
Uostalom, i većina kafića i kafeterija u glavnom gradu radi. Doduše, ne za goste koji bi sedeli i pili piće u lokalu, već isključivo za prodaju kafe, piva, pa i vina za poneti
Počele su onlajn obuke za ugostitelje i hotelijere
Prvi program podrazumeva online intervjue sa međunarodnim liderima u ugostiteljskom biznisu. U intervjuima, iz svog iskustva, lideri pričaju kako su se njihove kompanije prilagodile ekonomskoj recesiji
«
‹
111
112
113
114
115
116
117
118
119
›
»