MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Najneobičnije ocenjivanje u istoriji Dekantera
Zone za degustaciju izolovane su poput bolničkih odeljenja, a na sve strane nalaze se sredstva za dezinfekciju
Rakije iz Srbije ovenčane medaljama u Londonu
IWSC postoji već 51 godinu i smatra se jednim od najznačajnijih svetskih takmičenja za ocenu kvaliteta vina i alkoholnih proizvoda
Bordo se bori da privuče mlade ljubitelje vina
Da bi se vina kvalifikovala za predstavljanje u kampanji, moraju da budu dostupna u maloprodaji i da koštaju između 7 i 30 evra
Gastro pregled: Budžeti za provod su sve tanji
Bez obzira na očekivano ublažavanje mera, kažu ugostitelji, činjenica je da lokale posećuje zaista manje gostiju. Kao razlog za to, pre svega, navode manjak novca namenjen trošenju u restoranima i kafićima
Piper-Heidsieck slavi stogodišnjicu prohibicije
Šampanjska kuća Piper-Heidsieck odlučila je da obeleži stogodišnjicu uvođenja prohibicije u SAD puštanjem u prodaji etikete šampanjca posvećene ovom jubileju
METRO vina godine dolaze iz Argentine
Kolekciju krase tri vina, a jedno od njih je El Bar Argentino crveno, napravljeno od malbeka, i koje odlikuju arome zrelog voća poput crvene šljive, kupine, kao i miris ljubičice
Gotov je pandemijski bum onlajn prodaje vina?
Zanimljiv je podatak da je Severna Amerika u najmanjoj meri posegla za tešenjem putem kupovine vina - do avgusta ove godine zabeležen je rast od samo 10 procenata u odnosu na 2019
Devet Remzijevih saveta za pečenje savršenog odreska
Sve što vam je potrebno je dobar komad mesa, začini, jaka vatra i puter. Ovo su devet Remzijevih saveta koji će pomoći svakom kućnom kuvaru da napravi dobar stejk
Gastro pregled: Lokali rade bez profita
Na loše poslovanje jedino se ne žale ugostiteljski objekti koji se nalaze van većih gradova,smešteni u prirodi. Bar za sada, ali, kažu, završiće se i ovo leto i doći će oktobar i loše vreme, i šta će onda da rade?
Renesansni 'vinski prozori' kao rešenje za doba korone
Sada se preko ovih prozorčića, neobično efikasnih u uslovima respiratorne zaraze, proređenim gostima ugostiteljskih objekata dodaju kokteli, brza hrana, i, naravno, čaše toskanskog vina
Modna kuća Šanel lansirala je svoj prvi roze
Vino je lansirano dosta kasno u sezoni, ali je i pored toga istog trenutka privuklo pažnju - što zbog trenutne velike popularnosti provansalskih rozea, što zbog snage brenda koji leži iza njega
Pokret 'čistih vina' - velika marketinška prevara?
Kritike na račun ovog trenda odnose se i na proklamovane ciljeve, i na manipulaciju rečima, i na to da nosioci nove mode nisu baš toliko transparentni koliko tvrde
Nazire se pobeda u dugom ratu protiv filoksere
Pionirski rad potvrdio je tezu da je filoksera poreklom iz Severne Amerike, najverovatnije iz gornjeg toka reke Misisipi, i da je živela u simbiozi sa američkom samoniklom vrstom loze Vitis riparia
Gastro pregled: Promet manji za 75 odsto
Sigurno je da restorateri u Srbiji i dalje najviše osećaju posledice krize, a odmah za njima su i vlasnici noćnih klubova koji sada već mole da im se renta smanji za 90 odsto
Boca šampanjca na poklon svakom turisti!
Šarmantan potez deo je šire strategije Francuza da spasu industriju šampanjca, pića koje se, po svojoj prirodi, najviše služi na slavljima i u drugim svečanim prilikama i zato je najteže pogođeno merama socijalnog distanciranja
«
‹
111
112
113
114
115
116
117
118
119
›
»