MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Sajam ProWein odložen je zbog koronavirusa!
Verner M. Dornšajt, direktor Dizeldorfskog sajma, rekao je da je odluka bila iznuđena aktuelnom epidemiološkom situacijom i da je doneta radi zaštite zdravlja
Proglašeno sedam nosilaca titule Master of WIne
Novi članovi elitnog kluba poznavalaca vinske umetnosti dokazali su, kako je navedeno u saopštenju povodom njihovog prijema, puno razumevanje svih aspekata znanja o vinu
Vina iz Tikveša zablistala na takmičenju Mundus Vini
U konkurenciji je bilo više od 7.500 vina, a ocenjivalo ih je 268 vinskih stručnjaka iz celog sveta, navode u kompaniji Tikveš
Predstavljen namaz od indijskog oraha i suncokreta
Namazi su dostupni u tri ukusa, a zahvaljujući pažljivom odabiru svakog sastojka, Purissima je zadržao ukus i kvalitet domaćeg proizvoda
Nove Mišelinove zvezdice za hrvatske restorane
Najvažnijim svetskim restoranskim priznanjima ponovo se ovenčalo svih pet restorana koji su i do sada mogli da se pohvale ovom čašću
U ovom podrumu nalazi se Putinova kolekcija vina
Posetioci mogu da uživaju u atrakcijama podruma vozeći se električnim vozićem "ulicama" koje nose imena kao što su Ulica Kabernea i Ulica Sovinjon Blana
BIWC poziva vinare da što pre prijave svoja vina
Prošle godine srpski vinari osvojili su ukupno 76 medalja na BIWC, a dva naša vina ovenčana su trofejima za najbolja vina Balkana u kategoriji oranžnih, odnosno crvenih vina
Čaše za vino nastale po uzoru na avionsko krilo
Razvoj čaša počeo je 2018. godine, kada je vlasnik kompanije, Georg Ridl, odlučio da napravi savršenu čašu za kaberne sovinjon
Džensis Robinson: Vreme je za vino u limenkama!
U svojoj kolumni pod naslovom "Zašto je vreme da umanjimo potrošnju staklenih boca" Džensis Robinson navela je da je transport staklenih boca u današnje vreme pravo rasipanje resursa planete Zemlje
Trinaest zlata za Srbiju na ocenjivanju Mundus Vini!
Na ocenjivanje Mundus Vini prijavljeno je 7.500 vina iz 45 zemalja, a njih je ocenjivao žiri od 268 sudija iz 54 zemlje, uključujući i Srbiju
Prvo vino iz Bordoa sa smajlijem na etiketi!
Da bi se vino učinilo što pristupačnijim, vina ne nose oznake regionalnog geografskog porekla, iako su stekla uslove za dobijanje oznaka IGP (dva bela vina) i AOP (dva crvena vina i jedno roze)
Završen je 11. Beowine
Karbonara Gordona Remzija razbesnela Italijane!
Kada je Remzi objavio na tviteru fotografiju karbonare čiju je pripremu zabeležio kamerom u jednom od svojih restorana po imenu Union Street Cafe, verovatno nije očekivao da će izazvati pravu lavinu gneva.
Slepa degustacija vina je detektivski posao
Preciznost u organoleptičkom opisivanju mora biti važan deo vaše rutine, rekao je Almert, i dodao da opisi kao što su "herbalno" ili "voćno" ne dolaze u obzir i da se mora ići na manje sastavne delove.
Gosti iz kavkaske prapostojbine vina
Domaćini gruzijskog štanda, Salome Lekišvili iz vinarije Tchrebalo i njen kolega Aleksander Paikidze, zastupnik dve gruzijske vinarije, u kratkom razgovoru za Vino & Fino predstavili su nam nekoliko specifičnosti gruzijskog vinarstva
«
‹
110
111
112
113
114
115
116
117
118
›
»