MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Mišelinov vodič ponovo počinje da radi
Urednik Mišelinovog vodiča rekao je da je ideja iza ovog projekta blagovremeno obaveštavanje verne Mišelinove publike o tome gde mogu da ponovo uživaju u dobroj hrani
Otkazani su ispiti za titulu Master of Wine
Prvi deo ispita trebalo je da se održi početkom juna. U ovom krugu ispitivanja kandidati moraju da dokažu da poseduju dovoljno znanja da nastave sa programom
Takmičenje somelijera Srbije zakazano je za jul!
Nadmetanje najboljih somelijera u našoj zemlji, koje je trebalo da se održi 22. marta, danas je zakazano za 18. i 19. jul u hotelu Hajat u Beogradu
Italijanska vlada odobrila je proizvodnju rose proseka!
Konačnu odluku italijanske vlade obznanio je u petak konzorcijum vinara apelacije Proseko, a prve boce roze proseko vina naći će se u prodavnicama 1. januara iduće godine
Gastro pregled: Stižu bolji dani za restorane!
Vlasnici lokala, menadžeri i svi zaposleni nadaju se potpunom oporavku ugostiteljstva u narednih nekoliko nedelja. Većina navodi sredinu juna kao poslednji rok za normalizaciju ugostiteljskog biznisa
Ovo su omiljena vina Džejmsa Bonda, agenta 007
Čuveni fiktivni tajni agent ima i posebnu ljubav prema ispijanju kjantija u vozovima. Pisac Jan Fleming opisao je dve takve scene
Sara Džesika Parker promoviše svoj roze
Sat vremena posle ponoći 27. maja, Sara Džesika Parker održaće onlajn promociju svoja dva vina, a njoj će se pridružiti vinari Rob Kameron i Tim Lajtburn
Danas slavimo Međunarodni dan šardonea!
Ovogodišnji Dan šardonea mahom neće, nažalost, biti obeležen velikim degustacijama, smotrama, javnim predavanjima i masterklasovima, kao što je to bio slučaj prethodnih godina, ali to nije razlog da se ovog lepog, sunčanog dana ne ohladi boca omiljenog šardonea
Rano cvetanje zapanjilo je francuske vinogradare
- Većina čokota kaberne sovinjona i merloa u Bordou već je procvetala - rekao je Žoel Ortic, savetnik za vinogradarstvo u francuskoj Agrarnoj komori, dodavši da je cvetanje poranilo i do mesec dana
Vrhunsko vino u limenkama više nije jeres?
Utisak je da vinari Novog sveta sa lakoćom prelaze na novu paradigmu vinske ambalaže, računajući na to da mlađi enofili imaju drugačije želje i potrebe od svojih očeva: forma im nije toliko bitna koliko praktičnost
Lansirano vino sa potpisom kuće Dolce & Gabbana
Izuzetno atraktivno vino Rosa 2019 predstavlja kupažu autohtonih sorti Sicilije, nerelo maskalezea i nocere, a grožđe dolazi sa položaja na obroncima vulkana Etna i brda Kontesa Etelina kraj Palerma
U čuvenoj Nomi sada se ruča za 1.600 dinara!
Noma je zatvorena 14. marta zajedno sa većinom ostalih restorana u Kopenhagenu. Na sreću, danske vlasti pokazale su veliko razumevanje za značaj Nome za Dansku i odlučile su da tokom četiri meseca plaćaju stalne režijske troškove restorana
Oduševljena sam uspesima vinarija iz Srbije!
- Sigurna sam da nakon dva meseca više neće biti karantinskih mera, jer evropska ekonomija mora da živi. Odlučili smo se za hotel Falkensteiner u Beogradu jer u njemu postoje odlični uslovi za ocenjivanje
Pikti, starosedeoci Škotske, pili su vino sa juga Evrope!
- Pronađeni su tragovi čuvanja vina, kao i staklene posude izrađene u zapadnoj Francuskoj - navode arheolozi sa Univerziteta u Aberdinu
Gastro pregled: ugostitelji su spremni da se bore
Bašte u Beogradu jesu pune, iako se većina ugostitelja žali na nedovoljan broj gostiju i dosta lošiji promet nego ranije. Zbog propisanih mera zaštite, restorani su svakako prinuđeni da rade sa smanjenim kapacitetom
«
‹
109
110
111
112
113
114
115
116
117
›
»