MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Ne znam više šta je luksuz!
Slavni šef veoma je zabrinut za budućnost restoraterstva, a i kaže, da ako ponovo otvori Eleven Madison Park moraće da napravi novu definiciju luksuza i da to iskoristi kao priliku da nastavi da hrani siromašne i ljude bez primanja
OČEKUJEMO PORAST POTROŠNJE DOMAĆIH VINA!
Pandemija bolesti Covid 19, vanredno stanje i zaustavljanje poslovanja, snažno su se odrazili i na srpske vinare
SPREMNI ZA LETO!
Prinosi su bili manji, ali je zato grožđe bilo koncentrisano, puno ekstrakta i šećera i očuvane svežine, dakle, savršeno sazrelo, što se lako da primetiti u vinima
SKLAD, KARAKTER I ČVRSTINA
Roza Nostra u novom izdanju, kao i ranije, donosi svežinu i voćnost, ali ovog puta dopunjene delikatnim herbalnim i citrusnim tonovima i to zahvaljujući novom sortnom sastavu u kome trećinu čini kaberne sovinjon
Gastro pregled: nove mere za ugostitelje
U borbi protiv korone, jedno je sigurno, ugostitelji su pokazali i dokazali da su veoma kreativni ljudi
PLAŠILA SAM SE MIŠLENA
U razgovoru za Vino & Fino, Ana Roš kaže da su Mišlenove zvezdice ogroman uspeh za zemlju koja ne spada u glavne turističke destinacije Evrope
Velika počast Dekantera za Roberta Parkera
Robert Parker jedan je od retkih velikana u svetu vina koji nije potekao iz sredine u kojoj se cenilo vino. On je naveo da sve do putovanja u Pariz 1967. godine nije ni razmišljao o vinu
METRO od sada donosi robu na kućni prag
Isporuka se obavlja u skladu sa svim preventivnim merama i najvišim standardima, ustanovljenim tokom petnaest godina poslovanja METRO-a u Srbiji sa profesionalnim kupcima širom zemlje
SITNA ŠMIRGLA ZA VELIKA VINA
„Merlo je sitna šmirgla bordovskih kupaža. Merlo je baršun, mekoća, elegancija. Merlo je zaobljena ivica, fini manir, rukavica na ruci.“
U Iloku otvaraju vino sa krunisanja Elizabete II
U Ilok će doći i vinske zvezde iz Alzasa Džulijen Trimbah i Mišel Ginglinger, a britanski nosilac titule Master Sommelier, Erik Cvibel MS, na velikom masterklasu predstaviće deset najboljih alzaških traminaca
Alen Dikas predstavio izum za spasavanje restorana
Ventilacioni sistem napravljen je po uzoru na one koji se koriste u bolnicama. Izumitelji su napravili splet cevi,i filtera koji, kako su pokazala ispitivanja, drastično - i do 95 odsto - brzinu kretanja vazdušnih čestica
Kopola: Celu porodicu stavio sam na etikete vina!
Vinar i sineasta je intervju dao pod krajnje neuobičajenim okolnostima, u svojoj porodičnoj kući u dolini Napa, u kojoj se usled pandemije virusa korona okupila cela porodica
Rasne tenzije potresaju svet vrhunskih somelijera
Samo dan pre Betsove ostavke, somelijerka iz Atlante Tarira Habibi je na instagramu podelila iskustvo zbog kojeg je, kako navodi, odustala od učešća u procesu za sticanje titule Master Sommelier
Gastro pregled: dolazak nove krize?
Još od sredine prošle nedelje, vlasnici restorana žale se da im gosti sve češće otkazuju rezervacije, a osim toga, kažu, primetno je manji broj gostiju nego u maju, kada su ponovo počeli sa radom
Zbog korone otkazan Salon vina u Kragujevcu!
Kako je objavio Vinski viteški red Šumadije, do otkazivanja je došlo nakon odluke čelnika šumadijskog grada
«
‹
106
107
108
109
110
111
112
113
114
›
»