MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Draganin tart od limuna
Dragana Janjić iz vinarije Aleksić odlučila je da podeli sa nama recept za fantastičan voćni tart, veoma lak za pravljenje!
Vrhunska vina i sirevi stižu vam na kućni prag
Odlaskom na sajt ove palačinkarnice, koja pravi i izuzetne pice i paste, moguće je, odabirom opcije Klikni za kupovinu, pristupiti celokupnom katalogu pića i đakonija
"Još vina": fotografija koja je ganula ceo svet
Anet Miler (82), majka šestoro dece koja su joj podarila trinaest unučadi i (za sada) četiri praunuka, pokazala je da je zadržala vitalnost i vedrinu duha dočekavši ćerku znakom "Need more wine"
Katalonski paprikaš na Branislavov način
Ovo se jelo, govori Anđelić, priprema po kućama oko Barselone i spada u jedan od priznatih autentičnih katalonskih recepata
Hotel u vinogradu postaje novi simbol Australije
Gosti će moći da uživaju u panoramskom baru i na privatnim terasama koje će se pružati iz svake sobe, sa neverovatnim pogledom na jedan od najlepših vinograda u Australiji
BJELIČIN BAKALAR NA BELO
Ovaj mediteranski specijalitet Bjelica priprema bez ikakvih prečica. Pored dobrih sastojaka, potrebni su vreme, strpljenje i fizička snaga, ali rezultat će itekako kompenzovati uloženo!
JUNEĆI REP NA IVANIN NAČIN
Vinarija Šijački smeštena je tik uz Dunav, a tamo, na velikoj terasi ispred vinskog podruma, Šijački, kad je stanje redovno, goste dočekuju širokim sremačkim osmehom, svojim autentičnim vinima i domaćim zalogajima
Pas koji dostavlja vino postao internet senzacija
- Kada smo zaustavili posete našoj vinariji, primetila sam da se pas rastužio. On je imao naviku da pozdravlja sve naše goste, a oni su stekli naviku da pozdravljaju psa pre nas - ispričala je vlasnica vinarije za sajt MSNBC Today
Poznata škola kuvanja otvorila je internet forum
Kako su napisali u dobrodošlici novim članovima foruma, u školi Il Primo imaju želju da povežu sve one kojima trenutna kriza nije ugasila volju za učenjem o gastronomiji
Gastro pregled: borba za opstanak
Ugostitelji se i dalje na sve načine bore za malo profita. Većina je restorane otvorila za dostavu hrane, a sve veći broj je i onih koji su od svojih lokala napravili improvizovane šaltere za prodaju uglavnom, kafe za poneti. Ima i onih koji su otišli korak dalje
GAGINA JAGNJEĆA KAPAMA
Gaga Ivanović je iskren i skroman, a velik vinar, jedan od pionira povratka prokupca na srpsku i svetsku vinsku scenu. Osim toga, on je i strasni gurman i odličan kuvar, kao i njegova supruga Nina
Parola francuskih vinara: Loza se nastavlja!
Jedan od gestova koji za cilj imaju da ohrabri vinare, vinogradare i ljubitelje vina je hešteg #LaVigneContinue, Loza se nastavlja
Čuveni restoran pretvoren je u narodnu kuhinju
U saradnji sa organizacijom Rethink Food NYC i kompanijom American Express, Ham je pretvorio Eleven Madison Park u ogromnu narodnu kuhinju
Zatvorena fabrika u kojoj se pravi Korona pivo
Zatvaranje fabrike, istakli su u Grupo Modelo, nema nikakve veze sa predrasudama jednog dela konzumenata - naročito onih u Severnoj Americi - prema pivu koje nosi slično ime kao i virus koji je planetu bacio na kolena
Tikveš dostavlja vina na adrese kupaca iz Srbije
U Tikvešu ističu da se sve dostave obavljaju na higijenski besprekoran način, uz nošenje maske i rukavica, što će uživanje u porodičnoj atmosferi učiniti još sigurnijim
«
‹
106
107
108
109
110
111
112
113
114
›
»