MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Premijum vina iz Novog sveta stigla su u Srbiju
Amarone DOO, uvoznik egzotičnih vina iz regija Novog sveta, počeo je da uvozi etikete kuća Yarra Yerring i Kaesler, dva vrhunska proizvođača vina iz Australije
Ugledni francuski list pisao o srpskom vinaru
- Botunjčev prvi prioritet je kvalitet, a najvažniji cilj - dobro vino - piše u uvodu teksta, uz opšte podatke o župskoj vinariji koja na 2.5 hektara gaji grožđe od koga pravi 10.000 boca godišnje.
Rakija i pivo sa gljivama - potencijalni hit u Srbiji?
Koliko se iz predstavljenih delova istraživanja može zaključiti, akcenat rada je na pivu sa maceriranim gljivama, ali se eksperimentisalo i sa kvalitetnom prepečenicom od šljive
CEO SVET U JEDNOM ZRNU
Ako je nekome aroma crnog bibera dosadna, za to postoji samo jedan razlog: nije probao dobar sveži biber, već je njegov sud formiran na bezvrednom, odavno samlevenom prahu od bibera iz kesice
BIWC se pomera za septembar
Najveće regionalno vinsko takmičenje održaće se u Beogradu od 9. do 11. septembra, saopštili su organizatori Balkans International Wine Competition
Naš izbor je KVALITET!
Prve prirodne rakije i pelinkovac pod čuvenim imenom Podruma Palić našle su se pred potrošačima sredinom maja ove godine, a to je, kako kažu u kompaniji, tek početak
Gastro pregled: Borba za golu egzistenciju
Šetnja za egzistenciju, kako su je nazvali, organizovana je putem društvenih mreža, i predvodili su se kragujevački ugostitelji
FRANCUSKI ZLATNI NIZ ZA TIKVEŠOVA VINA
Na ovogodišnjem vinskom takmičenju Citadelles Du Vin 2020. održanom u Francuskoj, vina vinarije Tikveš i Tikveš Châteaux & Domaines osvojila su četiri zlatne medalje
Nutri akademija – doprinos boljem zdravlju dece
Doktorke su se usaglasile da ishrana deteta treba da bude bazirana na namirnicama biljnog porekla, a neke nedostatke biljne hrane treba nadopuniti namirnicama životinjskog porekla
Gastro pregled: Noćni život, šta to beše?
Pred vlasnicima klubova, barova i splavova su dve opcije: ili da zatvore svoje lokale ili da preusmere noćno poslovanje u dnevno kako bi sačuvali svoj biznis
Muskat? Već miriše na slatko!
Miris vina od muškata momjanskog nikada se ne zaboravlja. Jedno takvo vino, savršeno za letnje večeri, jeste i Muškat momjanski Kozlović
Svaka boca - umetničko delo!
Vođena porodičnom istorijom dužom od sedam vekova tokom kojih je učestvovala u događajima koji su oblikovali današnju Toskanu, kao i vizijom za budućnost u kojoj, kao ni do sada, neće biti kompromisa sa kvalitetom i stilom, vinarija Frescobaldi istinski je dragulj Italije
Japanac koji je očarao Francuze
U izdanju francuskog vodiča za 2020. godinu kuhinja Keija Kobajašija opisana je kao delikatna i nezaboravna. Odlikuju ga besprekorna završna obrada namirnica i perfektno vreme kuvanja
Vinska boca od kartona: novi ustupak ekologiji
Prvo vino koje je flaširano na ovaj način je Cantinna Goccia 3Q 2017, kupaža sanđovezea, merloa i kaberne sovinjona koja je u prethodnim medaljama osvajala nagrade na takmičenju Dekanter
VELIKO VINO SA VELIKOG TEROARA
Stari Hrast svrstao se među vinarije iz posebne lige najboljih, spremnih i kadrih da stvaraju velika, autentična vina
«
‹
105
106
107
108
109
110
111
112
113
›
»