MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Promet manji za 75 odsto
Sigurno je da restorateri u Srbiji i dalje najviše osećaju posledice krize, a odmah za njima su i vlasnici noćnih klubova koji sada već mole da im se renta smanji za 90 odsto
Boca šampanjca na poklon svakom turisti!
Šarmantan potez deo je šire strategije Francuza da spasu industriju šampanjca, pića koje se, po svojoj prirodi, najviše služi na slavljima i u drugim svečanim prilikama i zato je najteže pogođeno merama socijalnog distanciranja
Šef Hoze Andres osvojio je gastro verziju Nobela
Žiri koji je odabrao Andresa, Amerikanca rođenog u Španiji, ne može biti prestižniji i sastavljen je od legendarnih i veoma uticajnih šefova: u njemu su Feran Adrija, Dominik Kren, Mauro Kolagreko i Den Barber, a na čelu žirija je Huan Roka
Rotkvice i šampanjac: neobičan, ali srećan par!
Proizvođači šampanjca u poslednje vreme listom preporučuju skromne rotkvice kao ukus koji će podići u nebesa vaš doživljaj čuvenog penušavog vina
Dva zlata u Belgiji za vina iz kuće 13. jul Plantaže
Nagrade na prestižnim vinskim takmičenjima, među kojima je i Monde Selection, predstavljaju najbolje merilo kvaliteta a Plantaže su u ovom pogledu poslednjih godina više nego uspešne
Gastro pregled: Polovina ugostitelja već bez posla
U nekoliko veoma popularnih beogradskih lokala, ima dana, kažu njihovi vlasnici, da pazari ne prelaze ni dve hiljade dinara. Naravno ima i onih koji imaju iste pazare koje su imali i „pre korone“. Doduše, nekolicina njih..
Rubin je predstavio džin i tonik u limenci
Sa prijatnim mirisom i ukusom džina, karakterističnom notom tonika i niskim sadržajem alkohola – 4,9% vol – ovo piće pruža savršeno osveženje
Vinarka makedonskog porekla osvojila je Ameriku
Priča o vinarki Sonji Magdevski počela je još 2003. godine kada je, kao stipendista Fulbrajtovog programa, u postojbini svojih roditelja istraživala makedonsku društvenu i političku scenu za svoj magistarski rad iz novinarstva
Čuveni list dodelio je vrlo neobične vinske nagrade
Odabrana su i vina za svako godišnje doba, kao i vina za seks i za plakanje, za napijanje sa cimerima i za gledanje rijaliti televizije
Viski sa dahom burbona i porta stigao je u Srbiju
Balvenie 21 Portwood, je sazrevao dvadeset i jednu godinu u burbon buradima, a zatim u vinksim buradima u kojima je tri decenije odležavalo čuveno porto vino
U Portu se otvara 'Svet vina' vredan 100 miliona evra
Atrakcija i interaktivni, višenamenski prostor čije je otvaranje zakazano za 31. juli imaće različite celine. Najvažnija među njima je izložba Porto kroz vekove
'Kuhinja duhova': pojam koji menja lice gastro sveta
Kako je naveo šef odseka za hranu i piće kuće Euromonitor, Mihael Šefer, tržište se već sada većinski okreće konceptu dostave hrane i pića
Somelijer Ivan Nikolić je PRVAK Srbije!
Uz Ivana Nikolića, u finalu su se takmičili i Dragiša Damljanović i Aleksandar Popov, pokazavši veliko samopouzdanje i odlično poznavanje svih elemenata somelijerske veštine
Vinarke iz Tajlanda bore se protiv klime i - slonova!
Imanje GranMonte smešteno je u nacionalnom parku Kao Jai, tri sata vožnje od Bangkoka. Prelepi vinograd zahvata deo velikog imanja od šesnaest hektara, a sortiment se trenutno sastoji od siraa, vionjea i šenan blana
Gastro pregled: Zatvara se sve više lokala
Poražavajući je podatak da je polovina registrovanih restorana na Donesi.com platformi za online naručivanje hraneprestala da postoji u prvih mesec dana od proglašenja pandemije, i da taj broj raste iz meseca u mesec
«
‹
104
105
106
107
108
109
110
111
112
›
»