MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Lansirano vino sa potpisom kuće Dolce & Gabbana
Izuzetno atraktivno vino Rosa 2019 predstavlja kupažu autohtonih sorti Sicilije, nerelo maskalezea i nocere, a grožđe dolazi sa položaja na obroncima vulkana Etna i brda Kontesa Etelina kraj Palerma
U čuvenoj Nomi sada se ruča za 1.600 dinara!
Noma je zatvorena 14. marta zajedno sa većinom ostalih restorana u Kopenhagenu. Na sreću, danske vlasti pokazale su veliko razumevanje za značaj Nome za Dansku i odlučile su da tokom četiri meseca plaćaju stalne režijske troškove restorana
Oduševljena sam uspesima vinarija iz Srbije!
- Sigurna sam da nakon dva meseca više neće biti karantinskih mera, jer evropska ekonomija mora da živi. Odlučili smo se za hotel Falkensteiner u Beogradu jer u njemu postoje odlični uslovi za ocenjivanje
Pikti, starosedeoci Škotske, pili su vino sa juga Evrope!
- Pronađeni su tragovi čuvanja vina, kao i staklene posude izrađene u zapadnoj Francuskoj - navode arheolozi sa Univerziteta u Aberdinu
Gastro pregled: ugostitelji su spremni da se bore
Bašte u Beogradu jesu pune, iako se većina ugostitelja žali na nedovoljan broj gostiju i dosta lošiji promet nego ranije. Zbog propisanih mera zaštite, restorani su svakako prinuđeni da rade sa smanjenim kapacitetom
Vrhunska srpska vina na dar predsedniku Mađarske
Orban je odneo sa sobom malu, ali znalački sklopljenu kolekciju vina koja reprezentuju vinsko blago Srbije
Legendarna vina u Londonu se prodaju u bescenje!
Kako javlja britanski Telegraf, jedan od ugostitelja koji su prvi počeli sa rasprodajama je Vil Lender, vlasnik restorana The Quality Chophouse
Beograd će u julu biti vinska prestonica Balkana
Nakon što sudije ocene prijavljena vina, biće održana i degustacija za uvoznike i distributere iz Srbije, sa Balkana i iz celog sveta
Novo u Beogradu: Šonda gastro bar!
U Šondi se, pre svega, služe srpska tradicionalna jela, iako su na meniju i specijaliteti drugih kuhinja sveta. Naravno, u skladu sa istorijom bara, gosti mogu da uživaju u raznim poslasticama sa čuvenim Šonda pečatom
Beč poklanja vaučere za odlazak u restoran
Vaučeri će biti zvanično u upotrebi od petka, za kada je zakazano ponovno otvaranje barova i restorana. Bečlije će, doduše, svoje vaučere moći da potroše isključivo na hranu i bezalkoholne napitke
Čuveni restoran ugostiće lutke umesto ljudi!
Kako bi gostima omogućili iskustvo sedenja u krcatom restoranu, što je pod sadašnjim uslovima nedozvoljeno, šef Patrik O'Konel i njegovi saradnici osmislili su radikalan plan
Grand Reserve: platna kartica za enofile!
Na listi biznisa koji će omogućavati popuste, ekskluzivan pristup novim etiketama, privilegovani upis na spiskove posetilaca vinskih događaja i druge pogodnosti za korisnike kartice trenutno se nalazi oko 17.000 adresa
Austrija je dobila novu vinsku apelaciju - Vahau!
Odluka znači da će vinari u regiji Vahau prilagoditi proizvodnju i označavanje trima kategorijama u okviru austrijskog DAC sistema, koji deli vina na regionalna, lokalna i ona iz jednog vinograda
Pomoću nanočestica do potpuno bistrog vina
Nova tehnologija koristi magnetne nanočestice prekrivene slojem polimera. Ove čestice privlače proteine pomoću magneta, u potpunosti čisteći vino od zamućenja
Tikveš posadio novih 38 hektara vinograda
Ove investicije u vinariju Tikveš deo su kontinuiranog investicionog programa kojim je predviđeno da kompanija uloži u 650 hektara novih vlastitih vinograda do 2022. godine
«
‹
103
104
105
106
107
108
109
110
111
›
»