MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Prvi naučni rad o uparivanju šampanjca i ostriga
Za umami u šampanjcu odgovoran je kvasac na kome je vino odležavalo. Kvasac sadrži aminokiselinu glutamat, prirodni pojačivač ukusa
Restoran The View - luksuz u srcu Vračara
Restoran se nalazi na sedmom spratu hotela sa panoramskim pogledom na ceo grad, i otvoren je za sve goste tokom cele godine
Veliki popust u restoranu Super Talas KO37
- Poručivanjem hrane nam pomažete da prevaziđemo težak period sa kojim se nosimo od marta. Hvala vam - kažu u restoranu Super Talas KO37
Gastro pregled: Država bez sluha za ugostitelje
Nezadovoljstvo skraćenjem radnog vremena, i uopšte uslovima poslovanja u vreme krize, domaći ugostitelji mesecima unazad ne mogu da sakriju
Šef našeg porekla kolabirao tokom štrajka glađu
- Hvala na neumornoj podršci koja je bila moja jedina hrana tokom sedam dana. Zbog takvih stvari sam odabrao da živim u ovoj zemlji i zato želim i da umrem ovde. Ali, sada želim da živim! Hajde da jedemo! - napisao je Stanišić na Fejsbuku nakon završetka štrajka
ProWein ponovo odložen - i to za 2022. godinu
Organizatori kažu da za održavanje sajma ProWein trenutno ne postoje ni zdravstveni ni zakonski uslovi
Starbucks kafa od sada i u prodavnicama širom Srbije!
Po prepoznatljiviu Starbucks kafu sa mlekom ne morate ići do jednog od lokala iz čuvenog globalnog lanca, već nas ona čeka i na policama bolje snabdevenih prodavnica i benzinskih pumpi u limenci ili staklenoj boci atraktivnog dizajna
Protest ugostitelja danas u podne u Beogradu!
I ugostiteljima i turističkim radnicima, kao i svim ostalim učesnicima današnjeg protesta je, kako kažu, veoma krivo što su u trenutku svetske pandemije primorani da svoja prava traže na ulici
Čaj u Moskvi, Moskva šnit kod kuće
Hotel Moskva je jedan od najstarijih i definitivno najlepših hotela u Beogradu, a ovo je samo jedan od primera borbe domaćih hotelijera i ugostitelja za opstanak na poljuljanom HoReCa tržišt
Kafići i restorani neće raditi vikendom
Ovo je jedna od novih mera za suzbijanje korona virusa u Srbiji koje je predložio Krizni štab, a koja bi, kako su preneli mediji, trebalo da bude usvojena na sednici Vlade u četvrtak
Kineska kaligrafija na novoj Rotšildovoj etiketi
Ono što etiketu čini zanimljivom je inovativnost sa kojom je Sju Bing pristupio svom likovnom zadatku: karakteri na etiketi u potpunosti izgledaju kao kineska slova i tek se posle vrlo pažljivog zagledanja otkriva da su u pitanju ekstremno stilizovana latinična slova
Naruči hranu i osvoji večeru u restoranu Pomodoro
Poznati beogradski restoran Pomodoro do 1. januara 2021. nudi besplatnu dostavu hrane iz oba svoja restorana, i iz centra grada i iz novog Pomodora iz Novog Beograda
Gastro pregled: Protest ugostitelja 2. decembra!
U Beogradu se do pre neki dan i pričalo da će za doček Nove 2021. klubovi moći da rade do 1 sat posle ponoći, kao i drugi ugostiteljski objekti kako bi vlasnici lokala bar tada uspeli malo da zarade i možda nekako, u tankom umesto u debelom minusu, prežive januar. Od toga najverovatnije neće biti ništa
Uspešno predstavljeno vinsko blago Italije
U okviru ovog projekta kojim rukovodi Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE / ITA u saradnji sa Ambasadom Italije imali smo priliku da u posebnoj onlajn kampanji uživamo i u podsećanju na bogat i šaren svet italijanskog vinarstva
Šta se dešava kada se šljiva i dunja sudare?
Ovaj brend razvila je distributerska kompanija G3 Spirits, a koncept je veoma zanimljiv: neuobičajena kombinacija šljive i dunje i privlačan dizajn boce "gađaju" urbani segment potrošača rakije
«
‹
103
104
105
106
107
108
109
110
111
›
»