MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
U Sloveniji predstavljeno vino pravljeno u tami
U premijernoj berbi 2016. napravljeno je 2.000 boca vina, a proizvođači se nadaju da će ovaj broj u narednoj berbi podići na 3.000
Ko su kandidati za Mišlenove zvezde u Beogradu?
Za sada su, kako se priča po gradu, ubedljivi favoriti za dobijanje zvezde Homa, Langouste i Salon 5. Sva tri su restorani visoke kuhinje, sa prepoznatljivim šefovima, od kojih su dvojica i vlasnici
Uhvaćeni falsifikatori čuvenog vina iz Toskane
Kako je navela policija, falsifikovano vino napravljeno je na Siciliji, flaširano u boce kupljene u Turskoj i označeno etiketama odštampanim u Bugarskoj
Prokupac se 'razlio' širom društvenih mreža
Ovako je to izgledalo na mrežama, koje su, barem kada je o vinskom svetu reč, ovih dana bile u znaku prokupca
Vinski šou za pamćenje!
Vina od prokupca točila su se u svim varijacijama, od svežih rozea pa čak i jednog belog vina, do moćnih, karakternih crvenih vina, ovenčanim medaljama na velikim svetskim takmičenjima
Metro obeležio Dan sopstvenog poslovanja
Ove godine fokus je bio na pružanju podrške u oblasti digitalizacije, odnosno na pomoći pri adaptaciji na povećano online poslovanje
Mišlenove zvezdice za restorane u Srbiji!
Pre Srbije, u Mišlenovom "sazvežđu" već su se našle Hrvatska i Slovenija. Hrvatska ove godine ima sedam restorana sa Mišlenovom zvezdicom, a Slovenija, koja je, ove godine prvi put ušla u Mišlenov vodič, šest
Danas je Dan prokupca!
Kraj današnjeg programa Dana prokupca nije ujedno i kraj manifestacije: mnogi lokali u Srbiji još nekoliko dana će obeležavati praznik naše autohtone vinske sorte
Prokupac našu zemlju približava svetu!
Vino je dosta bitno u porodici Vasila Hadžimanova: muzička dinastija Hadžimanov vuče korene iz vinogradarskog kraja, a Zafir Hadžimanov, Vasilov otac i veoma ugledan muzičar, i sam pravi vino
Gastro pregled: Ugostitelji protiv Vibera
Domaći ugostitelji su saglasni u tome da „cinkarenje“ na viber grupi nije način da se pomogne ugostiteljskom sektoru, već samo jedan stepenik više do potpune blokade ugostiteljstva u našoj zemlji
U toku su prijave za kurs o savremenom vinarstvu
Kurs je, kažu organizatori, namenjen vinogradarima, vinarima, vlasnicima vinarija i konsultantima
Restorani, barovi i vinoteke slave Dan prokupca
Spisak koji vam predstavljamo pokazuje da je Međunarodni dan prokupca, koji se ove godine obeležava peti put, izrastao u veliki praznik srpskog vinarstva
Modna akademija u znaku proseko vina Mionetto
Mionetto Style akademija, u skladu sa sloganom More than just a dream, projekat je osnaživanja i podrške mladim modnim dizajnerima da ostvare svoje snove
Vinska elita na skupu 'Okusi razliku, okusi prokupac'
Na konferenciji u Beogradu okupiće se priznati vinski stručnjaci koji će srpsku autohtonu sortu i vina nastala od nje analizirati iz više uglova, od genetike i uzgoja pa sve do marketinga i prodaje.
Karavan prokupca stiže u Kragujevac i Aleksandrovac!
U okviru ovog vinskog vikenda posetioce očekuju izložbe vina od autohtone srpske sorte i radionce koje će držati priznati vinski stručnjaci
«
‹
99
100
101
102
103
104
105
106
107
›
»