MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vino sa kanabisom sada se pravi i u Bordou
Tvorac brenda kaže da nije lako naći balans između vina i kanabisa i da je proizvodnja bila veoma zahtevna
Prodaje se kolekcija vina čuvenog mafijaškog bosa
U kolekciji Džona Gotija nalaze se, pored ostalog, devet vina Petrus, četiri etikete Domaine de la Romanee-Conti Grands Echezeaux i nekoliko vina sa etiketom Rothschild
Gastro pregled: Optimizam na pomolu
Optimizam mi se ponovo vratio kada sam saznala da je u prošloj nedelji sa radom počelo i nekoliko novih lokala. Možda ipak ima nade za domaće ugostiteljstvo
Da li biste probali sendvič od 7.000 dinara?
Cena sendviča izazvala je burne reakcije na Tviteru, naročito na kuvarevu tvrdnju da je reč o pristupačnom luksuzu. Najjeftiniji sendvič košta 25 funti, a Andrea ga „brani“ i cenovno upoređuje sa Happy Meal obrokom iz Mekdonaldsa
Tri oblika čaše za sva vina na planeti
Čaše koštaju vrlo skromnih 12.5 dolara po komadu, a Karen Meknil tvrdi da je komplet od tri čaše dovoljan za uživanje u najvećem broju vina na planeti
Aplikacija WineDrop: digitalni prozor u vinski svet
Servis WineDrop nije samo rafinirana prodavnica vina, već i način za povezivanje vinoljubaca: WineDrop klub je osmišljen tako da bude platforma koja će ljubiteljima omogućiti i uživanje u vinu kod kuće, i objedinjen pogled ka vinskom svetu
Vinograd na kraju sveta
Vinograd od dva hektara ima po 3.500 čokota šardonea i pino noara, a ovaj neverovatan projekat predvodi agronom i vinar Alvaro Ariagada uz podršku nekolicine kolega iz Čilea
Zaposleni u Tikvešu zaigrali uz ’Jerusalemu’
Ova pesma je svojevrstan simbol borbe protiv pandemije, a optimistični ples koji je jednostavan za izvedbu u poslednjih godinu dana veoma je popularan
Gastro pregled: Branč umesto romantične večere
Osim na organizaciju branča ugostitelji su se uglavnom preorijentisali na dostavu hrane, posebno su osmislili menije za to, a tokom cele prošle nedelje na društvenim mrežama nagrađivali su svoje goste romantičnim obrocima u restoranu
Požar progutao sprat i krov restorana Smokvica
Za sada je nepoznato šta je izazvalo požar u poznatom lokalu, a u Smokvici kažu za Vino & Fino da veruju da su u pitanju neispravne električne instalacije
Romantika za poneti
Većina lokala u Evropi ostaće i dalje zatvorena, dok će kod nas lokali raditi kao i do sada, do 20 sati. Ali, bez obzira na to što mnogi taj dan neće proslaviti kako su navikli, uz večeru i vino u restoranu, opcija naručivanja hrane deluje kao odlična zamena
Francuski lekar: Nema sreće bez vina i ljubavi
U intervju za Tajms, doktor Hajat rekao je da su zdravstveni rizici od uživanja u mesu i alkoholu, naročito vinu, znatno preuveličani od strane, kako je rekao, jednog broja lekara koji žele da društvu nametnu svoj "higijeničarski" pogled na društvo
KADARKA NA SAMOM VRHU
Etikete Fantazija Kadarka 2015 i Rapsodija Kadarka 2015 osvojile su izuzetno visokih 91 i 92 poena na najuglednijem vinskom ocenjivanju na svetu
Vinska mapa Srbije na dvanaestom sajmu BeoWine
VIna Srbije biće predstavljena na inovativan i lep način, poređana po sajamskoj hali tako da tvore, od severa do juga, svojevrsni Put vina Srbije koji će moći da se prati sa degustacionom čašom u ruci
ŠTA JE NAMA PROKUPAC
Prokupac je prešao dug put, od sasvim marginalizovane sorte osporavanog kvaliteta koju su od nestanka sačuvali župski vinogradari do vodeće crne sorte u srpskim vinogradima u segmentu autohtonih sorti, pred kojom se tek otvara niz mogućnosti
«
‹
98
99
100
101
102
103
104
105
106
›
»