MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Diviko - sorta koja menja vinski pejsaž Engleske
Baš kao i vođa Helveta koji je pobedio Rimljane, vino od sorte diviko poseduje snažan karakter.- Ima veoma, veoma duboku boju. Ima nijanse ljubičaste i zagasito crvene koje očekujete od širaza, kaberne sovinjona i merloa
ANKETA: Ko će dobiti Mišlenovu zvezdu? (2)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
Gastro pregled: Pogubni treći talas
Ugostitelji u Srbiji koji nisu uspeli da produže dozvole za baštu, još danas goste služe na otvorenom. Mada su u većini oni koji će i tokom zime raditi sa baštom. I to samo da bi uspeli da preguraju sezonu
Novi skandal u udruženju Court of Master Sommeliers
Članak u Njujork tajmsu preneo je izjave više od dvadeset žena koje su ukazale na brojne povrede etičkog kodeksa udruženja
Francuzi prvi na takmičenju u slepoj degustaciji vina
U finalu su učestvovali, pored ostalih zemalja, i timovi iz Sjedinjenih Američkih Država, i, po prvi put, iz Rusije. Na drugom mestu našao se tim iz Kine, a na trećem - španski degustatori
Masimo Botura: Spasite restorane od bankrota!
Pismo je objavljeno u listu Korijere dela sera, i snažno je odjeknulo u Italiji, ali i širom cele planete
Novo zlato za Rubinovo vino
Merlot 2017, lansiran u julu prošle godine ima već 4 medalje sa svetskih takmičenja, 3 zlatne i jednu bronzanu
Anketa: Ko će dobiti Mišlenovu zvezdu?
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
Borba za preživljavanje umesto za Mišlena
Mnogi domaći restorani, među njima i neki od favorita za preporuku prestižnog vodiča,u ozbiljnim su finansijskim problemima
U Metrou predstavljen španski manćego sir
Ovaj punomasni sir, bele unutrašnjosti, pravi se od pasterizovanog ili nepasterizovanog mleka posebne vrste ovaca (oveja manchega)
Mesto u kome se espreso pije kao u Italiji
Preporuka ide i za toplu čokoladu sa mentom i obavezni „tečni tiramisu“, šejk sa ukusom ovog italijanskog klasika
Srpska vina zablistala na takmičenju u Slovačkoj
Na nadmetanju po imenu MUVINA održanom u Muzeju vina u Prešovu, naše vinske kuće osvojile su 30 odličja, i to devet zlatnih medalja, petnaest srebrnih i šest bronzanih
Dorćol će tokom vikenda biti u znaku čokolade
Zakazani su brojni događaji i promocije, a ceo događaj, kako kažu organizatori, održaće se u skladu sa epidemiološkim propisima
Karizma grupa ulaže 150 miliona dolara na Karibima
U okviru kompleksa biće 11 restorana, šest barova, dve recepcije, jedan spa, šest bazena, dva pozorišta, sportski sadržaji, kao i fabrika kraft piva.
UV svetlost - novo oružje u ratu protiv pepelnice
najveća efikasnost pri korišćenju ultraljubičaste svetlosti postiže se - noću, jer pepelnica ima mehanizam obnavljanja u prisustvu Sunčeve svetlosti
«
‹
98
99
100
101
102
103
104
105
106
›
»