MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Tikvešov Festival mladog vina ove godine je onlajn
Ova manifestacija ima za cilj održavanje tradicije proizvodnje kvalitetnog vina i prepoznavanje našeg regiona u svetu, kao i izgradnju vinske kulture i kreiranje tradicije ocenjivanja vina iz poslednje berbe
ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (4)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
Sajt Roberta Parkera pohvalio vina iz Erdevika
Tri etikete vinarije Erdevik, sve iz berbe 2016, privukle su pažnju kritičara Marka Skvajersa koji im je dao ocene od 89 do 90+
Gastro pregled: Gde su mede iz Zemuna?
Ima mnogo važnijih i lepših priča, od ove, više i dosadne teme o odnosu između države i ugostitelja, a tiču se pojedinca
Zemunski medvedići prodaju se na humanitarnoj aukciji
Sav prihod biće upućen za lečenje male Anike Manić iz Gornjeg Milanovca, kojoj je potrebno čak 2.4 miliona dolara za nabavku leka Zolgensma, najskupljeg na svetu. Aukcija traje do danas u 19 sati
Trinaest čuvenih sujeverja u vezi sa vinom
Danas predstavljamo listu trinaest najpoznatijih sujeverja i običaja u vezi sa vinom, sa svih meridijana planete
Srpska rakija među deset najboljih pića na svetu
Zlatne medalje osvojile su i druge srpske rakije: kajsijevača destilerije Hubert 1924 i rakija od malina Opsesija destilerije Zarić. Dunjevača destilerije Stara Pesma osvojila je srebrnu medalju
Velika čistka u elitnom udruženju somelijera
Zamenica predsedavajuće odbora američkog ogranka udruženja Court of Master Sommeliers, Virdžinija Filip, dodala je da je prestižnom telu potrebna dubinska reforma
U najboljem baru na svetu pravi se martini iz snova
Sudije izbora World's 50 Best Bars navele su da je Connaught Bar "ostao veran svom principu gracioznog služenja majstorski napravljenih pića, u elegantnom ambijentu".
ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (3)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu. Konačan odgovor na ovo pitanje dobićemo, kako je najavljeno, 14. decembra
Gastro pregled: Neizvesnost pritiska ugostitelje
Kao i do sada, na vlasnicima lokala je da se sami snađu ako misle da prežive krizu. Tako na primer, lokali u kojima je akcenat bio na svirkama i noćnom provodu, pozivaju svoje goste da ranije „izađu u grad“ i tako pomognu svom omiljenom lokalu
Vino u Srbiji najradije piju žene i obrazovane osobe
Među ljudima sa visokim i višim obrazovanjem vino je najpopularnije vino , sa udelom od 32 odsto, a za njim slede pivo sa 29 odsto i žestoka pića sa 15 odsto
Žig Čuvarkuća za Rubinov Prokupac
Domaćim proizvodima znak Čuvarkuća, izdat od strane Privredne komore Srbije, daje potvrdu da imaju natprosečan kvalitet, na nivou ili iznad uvoznih proizvoda iz date kategorije
Uvoznici i distributeri vina osnovali svoje udruženje
Udruženje uvoznika i distributera vina u ovom trenutku broji 26 članova, što je više od devedeset procenata svih učesnika na tržištu
Trentino u Italiji je vinska regija godine
Proslavljena zbog svojih dramatičnih pejsaža, blistavo belih ski staza, biciklističkih ruta, staza za hajking od kojih zastaje dah, regija Trentino je takođe i jedna od najdinamičnijih vinskih oblasti u Italiji
«
‹
97
98
99
100
101
102
103
104
105
›
»