MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Naruči hranu i osvoji večeru u restoranu Pomodoro
Poznati beogradski restoran Pomodoro do 1. januara 2021. nudi besplatnu dostavu hrane iz oba svoja restorana, i iz centra grada i iz novog Pomodora iz Novog Beograda
Gastro pregled: Protest ugostitelja 2. decembra!
U Beogradu se do pre neki dan i pričalo da će za doček Nove 2021. klubovi moći da rade do 1 sat posle ponoći, kao i drugi ugostiteljski objekti kako bi vlasnici lokala bar tada uspeli malo da zarade i možda nekako, u tankom umesto u debelom minusu, prežive januar. Od toga najverovatnije neće biti ništa
Uspešno predstavljeno vinsko blago Italije
U okviru ovog projekta kojim rukovodi Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE / ITA u saradnji sa Ambasadom Italije imali smo priliku da u posebnoj onlajn kampanji uživamo i u podsećanju na bogat i šaren svet italijanskog vinarstva
Šta se dešava kada se šljiva i dunja sudare?
Ovaj brend razvila je distributerska kompanija G3 Spirits, a koncept je veoma zanimljiv: neuobičajena kombinacija šljive i dunje i privlačan dizajn boce "gađaju" urbani segment potrošača rakije
Mišlen odložio dodelu zvezdica u Srbiji
Odložen je, kako se navodi, veći broj dešavanja, uključujući i predstavljanja selekcija restorana u Evropi, Aziji i Americi
Tikveš sa brojnim gostima proslavio dan mladog vina
Dešavanje je zabeležilo potpuni uspeh, sa više od 14 hiljada pregleda na fejsbuku i 2.000 posetilaca na Zoom platformi
METRO podržao dostavu hrane na kućni prag
Akcija se odvija pod sloganom #dajtesebipauzuukuhinji, u čak 18 zemalja u kojima METRO pruža mogućnost da pokažemo i solidarnost sa našim sugrađanima koji rade u ugostiteljstvu,
ITALIJA OD SEVERA DO JUGA
Kada pogledate u knjige, stvari izgledaju jednostavno: Italija je zemlja koja ima dvadeset vinskih regiona! Međutim, tu se zapravo krije dvadeset sasvim specifičnih vinskih univerzuma posebnog identiteta
ITALIJA: ZEMLJA VINA
Kada su, u osmom veku pre nove ere, stari Grci prvi put zakoračili na tlo Italije, nazvali su je Enotrijom, ili "zemljom vina". Istorija vinarstva u Italiji starija je i od Rimskog carstva i u ovoj zemlji postoje tragovi bavljenja vinom koji sežu četiri milenijuma u prošlost
Panel o vinima Srbije na Belgrade Food Show
Onlajn konferencija počinje danas, a na njoj će se razgovarati sa institucijama regiona i EU, ministrima relevantnih resora, predstavnicima privrednih komora i drugim ljudima koji poznaju i razvijaju industriju hrane
ANKETA: KO ĆE DOBITI MIŠLENOVU ZVEZDU? (5)
Do sredine decembra, svake nedelje, na sajtu magazina Vino & Fino čitajte šta učesnici domaćeg HoReCa tržišta misle o tome koji će restorani u Srbiji dobiti Mišlenovu zvezdu
Gastro pregled: Od utorka se radi još kraće
Trenutno radno vreme lokala je do 21 sat, dok hladnije vreme lagano zadaje nove muke ugostiteljima. Ljudi su u strahu od korona virusa i izbegavaju da sede u zatvorenom prostoru, a vlasnici koji još uvek nisu nabavili grejalice za bašte, polako počinju da tonu
Nedelja italijanskog vina i gastronomije
U srpskim medijima, uključujući i magazin Vino & Fino i na društvenim mrežama predstavlja se serija tekstova o italijanskim vinima, nastalim u dvadeset regija zemlje prebogate kulturom, enološkom tradicijom, znanjem i strašću za dobrim vinom
Stigli su božole nuvo i mladi portugizer!
Ove godine svet nema mnogo razloga za slavlje, ali će se mlado vino ipak piti, i kod nas i u svetu - danas na Dan božolea, a sutra na Dan mladog portugizera
Somelijeri iz cele Evrope nadmetaće se u Beogradu
Dejan Živkoski, predsednik SERSA kaže za Vino & Fino da je udruženje na čijem je čelu više nego spremno da se uhvati ukoštac sa ovim velikim zadatkom
«
‹
96
97
98
99
100
101
102
103
104
›
»