Početna»Gastro vodič»Restorani»Juliet
06.03.2016.Peđa Kresojević

Juliet

Internacionalno, a lično

restoran juliet vinski magazin vino fino
Još jedna novosadska restoranska lokacija van užeg centra grada pokazuje da je trend „ugostiteljske decentralizacije“ uspešno prisutan u Novom Sadu gde niču zanimljiva i nova mesta koja publiku osvajaju autentičnim kulinarskim pristupom. Smešten na novoj Detelinari, razmešten na dva nivoa, modernog i udobnog enterijera, Juliet ima ponudu koja na prvi pogled izgleda „klasično“, ali zahvaljujući šefu kuhinje ima snažan lični pečat. Jelovnik varira standarde italijanske kuhinje, od pasta i rižota do pica i lazanja, dok na mesnom terenu donosi nekoliko vrlo primamljivih iskoraka. Dimljena butkica sa pireom od celera, kao i verzija u sosu od rena i mirođije zapečena sa sirom, te piletina rolovana sa rikotom i pestom od badema i pistaća uz palentu od parmezana potvrdile su drugačiji pristup od očekivanog. U slatkom delu sačekala nas je odlična krempita sa voćnim prelivom na koju su sa razlogom posebno ponosni i neobična topla pita sa borovnicom i sladoledom. Novosadska Juliet ima svog Romea u kuhinji.

Veselina Masleše 32
Novi Sad
062 702 702