Početna»Gastro vodič»Restorani»Ebisu
11.03.2016.Peđa Kresojević

Ebisu

Inovativan i poseban

restoran ebisu vinski magazin vino fino
Osoben i drugačiji, autentičan i unikatan, Ebisu ovog leta ima novi meni u jedinstvenom ambijentu na krovu hotela Square Nine, sa neprocenjivim pogledom na gradske krovove. Dosledni u interpretaciji magične japanske kuhinje, predvođeni dvojcem koji čine suši šef Karlito i njegov sin u otvorenoj kuhinji, na jelovnik su smestili nekoliko zaista uzbudljivih noviteta. Tu su nove maki rolnice sa krabom, zatim goa maki sa piletinom, „Kalifornija“ sa japanskim majonezom i masagom, kao i sasvim neobična i jako hrabra fusion kombinacija sa guščijom džigericom. Klasične, ali spektakularne bili su nigiri Unagi sa jeguljom ili Ikura rolnica sa ikrom lososa. Osim osveženja u ponudi sušija, na meniju su i neka nova jela, takođe na tragu fusion kulinarske škole. Tu je efektna Goa karagi piletina sa kari sosom, kao i skladna kombinacija bifteka sa guščijom džigericom i sosom od umeboši šljiva, sotiranim paprikama i tikvicama. Brancin aburi, zapečen sa pistaćima, vakame algama, puterom od čilija, uljem od tartufa i ponzu sosom, kao i fascinantna kraba sa mekom ljuskom i dalje ostaju u samom vrhu ovdašnje ponude. Slatki deo potpuno pomera granice mašte, jer je za klasu bolji nego ranije, a i tada je bio među najboljima. Tiramisu od zelenog čaja sa pistaćima i kandiranim grejpfrutom, kolač od marakuje sa azuki bruleom i sorbeom od kokosa, kolač od tofu sira sa želeom od pomorandže i kremom od manga i mus od tamne čokolade sa susamom i sladoledom od anisa su doslovno spektakularni, svi do jednog!
Jednom rečju: magično.

Studentski trg 9
011 3333 575
www.squarenine.rs

Foto-galerija

restoran ebisu vinski magazin vino fino
restoran ebisu vinski magazin vino fino
restoran ebisu vinski magazin vino fino
restoran ebisu vinski magazin vino fino
restoran ebisu vinski magazin vino fino
restoran ebisu vinski magazin vino fino