Početna»Fino»Restoran nedelje»Trofej
restoran nedelje trofej vinski magazin vino finorestoran nedelje trofej vinski magazin vino finorestoran nedelje trofej vinski magazin vino fino

Trofej

Beogradski put bb, Stajićevo, Zrenjanin
065 305 14 42
www.restorantrofej.com
Restoran Trofej otvoren je davne 1994. godine u Stajićevu nadomak Zrenjanina i skoro tri decenije uspešno radi. Iza celog ugostiteljskog koncepta stoji porodica Ostojin, braća Darko i Zoran koji vode restoran i koji se trude da svaki gost iz Trofeja izađe zadovoljan i ponovo se vrati. Trofej se našao i u prvom srpskom izdanju Gault & Millau vodiča, a ove nedelje, dobija još jednu titulu - restorana nedelje po izboru magazina Vino & Fino, a evo i zbog čega.

Trofej je jedan je od najpoznatijih lovačkih restorana u Vojvodini, mesto u kome možete pojesti gulaš od divlje svinje - jelo koje ispred gosta skoro trideset godina stiže uvek istog kvaliteta i istog, perfektnog ukusa. Naravno, nije samo gulaš tako majstorski ovde pripremljen - tu su i domaće kobasice u prirodnom crevu, od jelena lopatara i mangulice u kojima nema nikakvih aditiva. Sezona sarmi ovde je uveliko otvorena, a posebno je zanimljiva kombinacija koja ide u takozvanu divlju sarmu: meso divlje svinje i meso jelena, i sve to zajedno sa kupusom i pirinčem krčka se više od dvanaest sati.

Restoran je poznat po tome što većinu sastojaka koristi iz sopstvenih voćnjaka i bašti koje se nalaze na prostranom imanju na kojem je i restoran. Upravo od tog domaćeg voća pravi se i izvrsna domaća rakija i to premijum kvaliteta. Osim jake, pretežno mesne hrane, ovde možete i pojesti odličnu rečnu ribu, opet od dobavljača iz komšiluka - smuđa, soma ili šarana. Vinska karta je pažljivo osmišljena i na njoj je oko osamdeset različitih etiketa uglavnom domaćih vinarija.

Na imanju na kom je Trofej nalazi se i mini zoološki vrt, mala ergela konja, igralište za decu i velika bašta, i još jedan restoran Banatska kuća i objekat za prenoćište.

Još dobrih restorana