Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Kompozicija
restoran nedelje restoran nedelje kompozicija vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje kompozicija vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje kompozicija vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Kompozicija

Železnička bb, Vrnjci
060 419 90 15
Vrnjačkoj Banji zaista je nedostajao restoran u kome se može nakratko pobeći od standardne ponude nacionalne kuhinje. Restoran Kompozicija uspeo je da istovremeno zadovolji više potreba – pre svega za kvalitetnim mesom koje ne spada u klasičnu roštiljsku ponudu, potom za time da hranu prate i adekvatna vina iz solidne vinske karte, i za originalnim ambijentom koji poziva na dugo uživanje. U nekadašnjoj čekaonici železničke stanice, čiji je izgled uglavnom zadržan, osnivači Kompozicije napravili su odličan restoran, a u bašti pored pravi „rajski vrt“ – spektakularnu baštu koja čak sadrži i bazen sa japanskim koi šaranima.

Jela od mesa su glavni adut ovog mesta: vegetarijanci neće ostati gladni, ali je selekcija takvih jela ipak znatno limitirana. Pomalo neuobičajeno jelo – tomahawk stejk, ali odležali – impresionirao nas je: da, svinjetina može da dozreva u komori i da bude sjajna, a ovoga puta posredi je bio odrezak koji je odležavao 24 dana.

Uopšte, ponuda mesa je vrlo dobra, svi veći komadi mesa tretiraju se u Josper pećnici, a tu je i vrlo zanimljiva roštiljska ponuda – ćevapi u više regionalnih izdanja iz bivše Jugoslavije, klasične pljeskavice, i nešto što bi vrlo rado probali pri sledećem dolasku – biftek pljeskavica sa komadićima bifteka, na prepečenoj lepinji, i sa hrskavom pančetom i pohovanim sirom sa pečenom paprikom. Kalorijska bomba i zanimljiva fuzija domaće roštiljske veštine i logike premijum hamburgera. Tu je i Kompozicija burger od 1300 grama, u lisnatom testu – već nadaleko poznato jelo nastalo po uzoru na bif velington (koji je takođe u ponudi Kompozicije) i sa, prirodno, znatno popularnijom cenom.

Od priloga i salata – ne propustite Naninu trljanicu, od pečenih paprika, belog luka, tucane paprike i sira.

Uz sve ovo, u Kompoziciji organizuju, različitim povodima, i radionice i tematske večeri sa uparivanjima, daćemo samo jedan skoriji primer, cigara i kraft džina. Sve ovo se na adekvatan i privlačan način reklamira i na drušvenim mrežama – stoga, zapratite ih, svratite do njih i uživajte u našem Restoranu nedelje.

Još dobrih restorana