Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Puberaj
restoran nedelje restoran nedelje puberaj vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje puberaj vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje puberaj vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Puberaj

Laze Telečkog 12, Novi Sad
060 65 33 814
www.puberaj.com
Etabliran, dobar, smeo i omiljen u Novom Sadu - Puberaj je sjajan bistro i super mesto za izlazak „bez narodnjaka“ - i naš ovonedeljni restoran nedelje.

Smešten je u strogom centru Novog Sada, i pre više od deceniju sa prijateljima ga je otvorio čuveni frizer Andrija Nikitović Brica koji tu u lokalu pored – Berberaju - i šiša.

Puberaj ima veoma interesantan enterijer, sa motivacionim i duhovitim porukama utisnutim na svakom stolu, i vrlo ljubazno osoblje koje čini da se ovde osećate kao kod kuće. Hrana je tipična barska, pošteno pripremljena i poslužena sa ljubavlju. Burgeri su ovde oduvek u fokusu, čak i ceo odeljak u meniju, Burgeraj, posvećen je njima. Odlični su, ima ih desetak vrsta, pa čak i opcija sa veganskim mesom, a naša preporuka, ovaj put ide za Mad Maxa sa ukiseljenim halapenjo paprikama - ljuto, začinjeno i zasitno.

Jelovnik je dosta obiman, ali praktično podeljen po celinama, te lak za snalaženje. Ovde se služi i doručak, engleski i domaćinski - sa četiri jaja, slaninom, kobasicom i pomfritom, i u dobrom odnosu cene i kvaliteta. Ima nešto i „na kašiku“ svaki dan, za vegeterijance korektan falafel, a za ljubitelje piletine - pohovana uteha, od pohovane piletine koja na sto stiže u brioš domaćoj kifli. Isto kao što se služi i sendvič kuće sa tanko sečenim ramstekom, gorgonzolom i čedarom.

Probajte ovde i Brus Li pirinač sa ramstekom i bukovačama, jelo veoma lepo posloženih ukusa, i vrhunski juneći gulaš u kome se meso topi u ustima, a hlebom maže tanjir do kraja.

Servis je korektan, a izbor pića dobro prati barsku priču koja se vrti oko hrane.

Još dobrih restorana