Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: TT Asia
restoran nedelje restoran nedelje tt asia vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje tt asia vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje tt asia vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: TT Asia

Braće Baruh 24, Beograd
Prošlo je tačno tri meseca od kada je na donjem Dorćolu otvoren još jedan restoran iz sada već lanca TT restorana u Beogradu, ovog puta TT Asia. Iza popularnog TT bistroa, TT Centrala i restorana Franz by TT u Zemunu, i novootvorenog azijskog koncepta stoji uigrana ekipa mladih Rusa ugostitelja koji su se doselili u prestonicu i za nešto više od godinu dana ponudili Beograđanima sasvim drugačije ugostiteljstvo od onog na koje smo navikli. I da, svidelo nam se! Sasvim dovoljno uvrstimo novi TT koncept u ovonedeljnom Vino & Fino izboru restorana nedelje.

TT restorani su i najpoznatiji ruski lokali u Beogradu, a verovatno i najpopularniji budući da su uvek puni. Rezervacije nisu obavezne, ali su poželjne.

Restoran je veoma šik i pomalo hipsterski uređen, baš kao što su nas i navikli iz TT brenda. U enterijeru se prepliću crvena, crna i siva boja sa upečatljivim detaljima, a svako jutro, pred početak smene, zaposleni pažljivo biraju cveće na Bajlonijevoj pijaci, kako bi dodatno oplemenili prostor.

Kuhinja je azijska, fino pripremljena i sa autentičnim začinima. Takozvani morski ramen je hit na meniju napravljen sa mešavinom lignji, škampa i školjki, veoma zanimljivog i intenzivnog ukusa. Ne propustite da probate ni ljutkaste smashed krastavce kao ni brokoli u sosu od kikirikija. I soja sos i većina sosova koji se ovde služe su homemade, napravljeni u kuhinji restorana.

Rolnica ima raznih, tipično azijskih, a posebno se izdvaja ona sa lososom i karamelom, kao i rolnica sa šitake pečurkama kojoj tamarind daje dodatan sloj ukusa.

Jelovnik je dosta sveden, ali zato svakog meseca ovde možete probati nekoliko novih jela. Doručak se služi tokom celog dana, tako da, na primer. vešto pripremljen i vazdušast omlet sa škampima možete pojesti i u deset uveče. Na meniju je i gyoza, u dve varijante, punjena piletinom ili škampima.

Limunade sa raznim ukusima ovde se naručuju na litre, kokteli su autorski i veoma interesantni. Nengajo je napravljen od viskija, mandarine, cimeta i belanceta i totalno je ludog i nesvakidašnjeg ukusa. Ovde možete da popijete i sake, nekoliko kraft piva, dok na vinskoj karti nema nijedne etikete iz Srbije, što je i boljka većine ruskih lokala u Beogradu. Nadamo se da će se to promeniti.

foto: instagram.com/tt__asia/

Još dobrih restorana