Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Rubin
restoran nedelje restoran nedelje rubin vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje rubin vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje rubin vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Rubin

Kneza Višeslava 29, Beograd
063 267 702
www.restoranrubin.com
Na vrhu Košutnjaka, sa veličanstvenim pogledom na Beograd, već decenijama unazad nalazi se Rubin, kultni beogradski restoran, sa prostranom terasom kao jednom od aduta ovog mesta, uz prepoznatljivu ugostiteljsku srdačnost i gostoprimstvo. Rubin je mesto i za slavlja i proslave važnih datuma, i za porodična okupljanja i poslovne sastanke, restoran koji postoji već duže od četrdeset godina i u kontinuitetu dobro radi.

Ovde se jela pripremaju po starim receptima, a prezentuju na moderan način, i uz odličan servis lepo zaokružuju priču iz kuhinje šefa Darka Kovačevića.

Pršuta od jelena, kobasica od magaraca iz rezervata Zasavice, pašteta od divljači ili tartar biftek pripremljen pred očima gosta - samo su neki od delikatesa sa kojim u Rubinu možete započeti gastronomsko uživanje. Mada, nikako nemojte propustiti ni pečenu cveklu sa kremom od kozjeg sira, predjelo jako dobro posloženih ukusa, kao ni zapečeni kelj i pohovani celer sa domaćim slatkom od borovnica, a naročito jer vas u kategoriji glavnih jela čeka gotovo isključivo meso, što je u redu, jer Rubin i jeste restoran „za meso“. Vegetarijanski izuzetak su sjajni domaći pljukanci sa vrganjima i tartufima, vešto izvedeno i veoma ukusno jelo zbog koga ćete ponovo brzo doći u Rubin.

Ipak, vraćamo se na meso, i to na ono zbog čega se u Rubin i ide : svinjski obrazi u demiglas sosu koji se raspadaju na dodir viljuške, ražnjići u tiganju sa potpisom osnivača restorana, Miše Vukadinovića, i u novije vreme, na bajadere od mangulice. Sve veoma ukusno, dobro pripremljeno i tačno izvedeno. Ovde su sve namirnice pažljivo odabrane, sveže i kvalitetne, jelovnik se redovno osvežava novim jelima, a hranu prati precizno posložena vinska karta, po sortama i regionima. Rezervacija je poželjna, a sa dolaskom lepog vremena zasigurno i obavezna, naročito vikendom.

Još dobrih restorana