Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Pietra Pizza & Cucina
restoran nedelje restoran nedelje pietra pizza cucina vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje pietra pizza cucina vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje pietra pizza cucina vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje pietra pizza cucina vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Pietra Pizza & Cucina

Omladinskih brigada 86e, West 65, Novi Beograd
011 423 90 85
www.pietra.rs
Dobra godina za Pietru, odnedavno i zvanično najbolju piceriju u Srbiji, prema autoritativnom izboru 50 Top Pizza!

Prvo je, pre par meseci, i Novi Beograd dobio svoju, novu Pietru, pa je prva Pietra na Vračaru uvrštena u izdanje Gault & Millau vodiča, pa se odmah i zatim popela na pomenutoj listi najboljih picerija u Evropi izvan Italije i ponela titulu najbolje picerije u našoj zemlji, a sada, za petnaestak dana, otvara se još jedna Pietra, ovog puta na Kalemegdanu.

Iako se picerija Pietra već našla u izboru Vino & Fino restorana nedelje, Pietra u West-u je drugačija od prve, sada već proslavljene picerije, i znatno ozbiljniji ugostiteljski objekat. Dosta je prostranija, i sa vrlo dobrim servisom, ima kuhinju iz koje ne izlaze samo savršene napolitane, već i druga, probrana jela italijanske kuhinje, što nije bio slučaj sa prvom Pietrom koja je orijentisana samo i isključivo na pice kada je reč o hrani.

Osim standardno dobrih i autentičnih pica za čiji kvalitet garantuje svetski šampion u pravljenju napolitana Goran Abramović koji je i jedan od vlasnika, u novoj Pietri obavezno probajte znalački spremljen rižoto, sa povrćem, tartufima ili gamborima, fine paste u kojima su ukusi posloženi baš kako treba, ali i ukusni i sočni fritto misto, italijanski klasik od plodova mora.

U ponudi restorana, na svedenom meniju, nalaze se i biftek i tuna stejk, i jela od piletine, a sve ih prati i dosta bogata vinska karta sa više od 100 različitih etiketa, najviše srpskih i italijanskih vina. Pietra ima i svoje kraft pivo, ali i nešto totalno ludo – koktele na točilici, koji i po svežini i ukusu lepo pariraju i „normalno“ pravljenim koktelima koje takođe možete ovde poručiti, i većinom su autorski, i dobri!

Pietra je i jedan od nekoliko restorana u Beogradu u kome je unutra, od prvog dana, u potpunosti zabranjeno pušenje.

Još dobrih restorana