Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Mali Nevaljali Vuk
restoran nedelje restoran nedelje mali nevaljali vuk vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje mali nevaljali vuk vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje mali nevaljali vuk vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje mali nevaljali vuk vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Mali Nevaljali Vuk

Nevesinjska 12, Beograd
Novo, sveže i drugačije! Restoran nove američke kuhinje otvoren je u Beogradu, na Vračaru, na mestu gde se nekada nalazilo Cveće Zla. Mali Nevaljali Vuk je ovonedeljni restoran nedelje po izboru magazina Vino & Fino.

Mali Nevaljali Vuk je urban, trendi i moderan restoran, sa šik enterijerom koji krasi veliki bar duž celog lokala iznad kog je u stripovskom maniru predstavljen baš on, Mali Nevaljali Vuk. Restoran ima prostranu i udobnu baštu, većim delom u hladovini, i sa velikim zajedničkim stolom za veliko društvo, ili za rad.

Meni je dosta sveden, ali dobro koncipiran i podeljen na male i velike tanjire, namenjene deljenju hrane. Predlažemo vam da ovde gastronomsko iskustvo započnete baš kao što smo i mi, uz pileću domaću supu sa ogromnom, i savršeno mekanom i sočnom knedlom. Dalje možete nastaviti sa kombinacijom više malih tanjira savršenih za isprobavanje što više ukusa: od škampa na hrskavoj palenti, vrlo vešto začinjenog tartar bifteka ili takosa i bao bansa. Od velikih tanjira, zamišljenih kao glavno jelo ne propustite da probate vrlo dobar ramen, nevaljalu lazanju napravljeno uspravno, nalik na omiljeni američki baked ziti i teleću parmiđanu, hrskavu i mekanu, sa kvalitetnom mocarelom i pelatom. Ovde možete da probate i burger sa Beyond mesom, koje zapravo nije meso, već veganska zamena napravljena od proteina graška i koja zaista dobro imitira ukus mesa.

Naravno, za kraj, ništa bez čizkejka napravljenog po originalnoj njujorškoj recepturi, koji je skroz autentičan i fenomenalan.

Iako se ovde inspiracija za jela crpi iz američke kuhinje, namirnice koje se koriste za pripremu jela najvećim delom su lokalne, i od malih proizvođača.

Uz jela nove američke kuhinje koja predstavljaju sjajne izvedbe raznih kuhinja sveta sa posebnim, američkim tvistom, piju se autorski kokteli i vina, dok je vikend rezervisan za branč kada je i restoran popunjen do poslednjeg mesta. Na njemu vas čeka neograničena količina mimoza koktela uz vrlo obilnu i raznovrsnu ponudu hrane.

Usluga je dobra i brza, a servis prilagođen konceptu, baš kako treba. Srećan vam početak i samo tako nastavite!

Još dobrih restorana