Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: LeFer
restoran nedelje restoran nedelje lefer vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje lefer vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje lefer vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: LeFer

Savski kej bb, Novi Beograd
069 756 725
www.lefer.rs
Iako je otvoren pre samo mesec dana, novobeogradski restoran LeFer unikatnim, tropskim enterijerom, pažljivo osmišljenom ponudom hrane i autorskim koktelima odmah je osvojio Beograđane. Otvoren je u pravo vreme, u sred „leta u aprilu“, a budući da se nalazi na Savskom keju, otkrili smo ga veoma brzo - sa samog šetališta ne možete da ne primetite ogroman splav u boho stilu sa raskošnim tropskim rastinjem, a kada uđete unutra čeka vas ista atmosfera, na dva nivoa, sa prostranom terasom, masivnim nameštajem i gomilom zanimljivih detalja u enterijeru. Za dizajn enterijera bio je zaduzen vlasnik restorana Luka Muhi koji je zajedno sa ocem radio na izradi restorana i uvozio nameštaj sa Balija.

I deo ponude ovde je osmišljen tako da se uklapa sa enterijerom, te se na meniju nalaze jela inspirisana Balijem poput indonežanske supe od manga, kokosovog mleka i gambora, i jela Beef Rendang, odnosno kuvane junetine u kokosovom mleku uz pirinač sa kurkumom i lepo posloženim začinima. Ali, ne propustite ovde da probate ni druga jela internacionalne kuhinje poput takosa sa gamborima ili sa drpanom prasetinom, spolja savršeno hrskavih i veoma ukusnih, a unutra lepo posloženih aroma, ili junećih obraza kuvanih 15 sati u bermetu, mekanih i sočnih. Ovo jelo nosi naziv Best of Beef.

Na meniju je i nekoliko homemade pasti, a tu je i ukusan burger spakovan u mekanu zemičku koji je i jedan od najprodavanijih proizvoda ovde. Hlebovi se prave svaki dan u kuhinji restorana, kao i kolači koji izgledaju poput malih umetničkih dela. Šef kuhinje je mladi, talentovani Pavle Gordić koji je u LeFer došao iz kuhinje novosadskog restorana Paša.

LeFer je ujedno i koktel bar koji u ponudi ima više od 40 autorskih koktela, dok se od vina najviše ističu vina vinarije Šapat koja ima i zaseban prostor za vina na samom ulazu u restoran.

Petkom uveče, ovo je i sjajno mesto za izlazak, dok je subota rezervisana za zabavu preko dana uz perkusionisitu sa Kube i didžeja.

Još dobrih restorana