Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Dukat
restoran nedelje restoran nedelje dukat vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje dukat vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje dukat vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Dukat

Vuka Pantelića 55, Pirot
064 217 90 90
Pirot je grad dobrih kafana, u kom ćete zaista retko gde pojesti nešto da ne valja. Takođe, Pirot je grad dobrih i posvećenih ugostitelja koji žive za svoje restorane, a jedan od njih sigurno je i autentični Dejan Veljković Džesi, vlasnik čuvene kafane Dukat. To je kafana zbog koje se u Pirot dolazi iz raznih krajeva zemlje, ali je i obavezna stanica mnogobrojnih gostiju iz inostranstva, posebno iz susedne Bugarske. Otvorena je pre više od trideset godina i za to vreme postala je institucija u Pirotu i jedna od retkih kafana koja tako dugo radi bez prekida i bez promene vlasnika.

Najvažnije - u Dukat se ide na meso! Da li na dimljeno, koje sami dime, ili na vrhunske odležale juneće odreske, njihove sočne i ukusne pljeskavice – juneće, jagnjeće i ovčije, sasvim je svejedno! Sve je dobro, kvalitetno i majstorski pripremljeno. Pljeskavice su zvezde na meniju već godinama, i čini ih meso, bez ikakvih dodataka. Inače, komoru za zrenje mesa Dukat je uveo još pre osam godina!

Ovde možete da probate i druge pirotske specijalitete - od ljutenice i đubeka do čuvene peglane kobasice koju isključivo za potrebe restorana pravi sam vlasnik. Ako budete imali sreće, obavezno probajte i jagnjeću podrobicu, specijalitet pirotskog kraja a koji zbog komplikovane nabavke nije baš uvek na meniju. Trenutni hit u jelovniku je slasna teleća džigerica, koja prema rečima vlasnika čim se očisti, stavi u maramicu i ispeče, odmah se i proda. Posle mesa i mesa, možete se lepo zasladiti orasnicama, krempitom ili kolačem sa makom, sve domaće, napravljeno u kuhinji restorana.
Dobro osmišljen meni prati i odlična vinska karta, a kompletan ugođaj u ovom restoranu upotpunjuje i edukovano profesionalno osoblje. Dukat nije kafana u koju se ide samo kad ste već u Pirotu – Dukat je mesto zbog kog se ide u Pirot!

Još dobrih restorana