Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Basch House 1887
restoran nedelje restoran nedelje basch house 1887 vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje basch house 1887 vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje basch house 1887 vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Basch House 1887

Cara Lazara 3, Subotica
066 666 1887
baschhouse1887.com
U renoviranoj subotičkoj Basch kući koju je 1887. godine projektovao čuveni arhitekta Titus Mačković, odnedavno radi restoran Basch House 1887, zanimljivo i prostrano mesto koje je po konceptu posvećeno i internacionalnim jelima i autentičnim biserima bečke kuhinje.

Restoran Basch House 1887 može da se pohvali i nečim nesvakidašnjim, i to ne samo u lokalnim okvirima: u podrumu restorana radi linija za proizvodnju kraft piva. Tehnologiju linije za pivo osmislila je i patentirala austrijska porodica Salm, koja poseduje i dva odlična restorana u Beču. Takođe, ovde se nalazi i pogon za prečišćavanje vode koji omogućava da se i pivo i svi napici na bazi vode – kafe, čajevi i ostalo – prave sa vodom najvišeg kvaliteta.

Pravljenju pice poklonjena je velika pažnja, i ona se peče u rotirajućoj pica peći za restorane koju od 1992. proizvodi kuća Marana Forni. Istu pažnju zaslužio je gril deo menija, koji se sprema u vrhunskom Josper grilu.

Nešto što se ne nalazi baš često u našim restoranima je krem supa od Basch dunkel piva, kojom se može početi obrok u ovom ambicioznom subotičkom lokalu. Na meniju su i juneći gulaš po originalnom bečkom receptu, kao i čuvena, veoma široka bečka šnicla, potom svinjska butkica takođe pravljena kao u prestonici Austrije....Ovo je samo delić vrlo širokog i sveobuhvatnog menija koji obuhvata sve ono što se traži u savremenim restoranima internacionalne kuhinje, od odležalog mesa do burgera, pasti i rižota. Upravo je akcenat na bečkoj kuhinji, uz posvećenost detaljima kao što je proizvodnja sopstvenog piva, ono što subotičkom restoranu daje autentičan šmek i izdvaja ga od konkurencije, i zato je Basch House 1887 naš restoran nedelje.

Još dobrih restorana