Početna»Fino»Restoran nedelje»Pomodoro
restoran nedelje pomodoro vinski magazin vino finorestoran nedelje pomodoro vinski magazin vino finorestoran nedelje pomodoro vinski magazin vino fino

Pomodoro

Džordža Vašingtona 38a, Beograd
011 3342 897
www.pomodoro.rs
Pomodoru je juče bio rođendan. Pre tačno sedamnaest godina počela je sa radom ova čuvena picerija, mesto sa posebnim, beogradskim šmekom, dobrim picama i autentičnom italijanskom kuhinjom, restoran koji Beograđani specijalno vole.

Ovog septembra otvoren je u novom, fenomenalnom prostoru gde je nekada bio Mayik, a sa preseljenjem na novu lokaciju koja je inače, udaljena pedesetak metara dalje od starog lokala, Pomodoro je izbacio i novi meni vredan pažnje.

Ali, da se osvrnemo prvo na enterijer.

Novi Pomodoro je dosta veći od starog i sav je u rastinju, a sam taj prostor prepoznatljiv je po prozorima nepravilnog geometrijskog oblika koji su se odlično uklopili u estetiku ove beogradske picerije. Novi enterijer je praktično kopija starog, što su vlasnici i želeli da postignu kako bi izbegli da im goste “radi” nostalgija za starim Pomodorom.

Kada je reč o hrani, ovde je i bila i ostala dobra i pošteno pripemljena, a iako je restoran prepoznatljiv po picama, novi meni namamiće vas da probate i još nešto osim pice. Kao na primer, Čudo iz Karminjana, sočnu piletinu punjenu dimljenim sirom i smokvama uz koju idu kremaste ukusne njoke, jelo zbog koga se u Pomodoru traži mesto više.

Od novih pica sjajna je ona sa buratom i pršutom, a podjednako je dobra i totalno vegeterijanska pica sa sušenim paradajzom, svežom mocarelom, rukolom i maslinama. Tu je i dalje čuvena Mafiosa, pica koja je i proslavila Pomodoro, i standardno je dobra. Baš kao i uvek.

Još dobrih restorana