Početna»Fino»Restoran nedelje»Plezir
restoran nedelje plezir vinski magazin vino finorestoran nedelje plezir vinski magazin vino finorestoran nedelje plezir vinski magazin vino finorestoran nedelje plezir vinski magazin vino fino

Plezir

Gundulićev venac 53, Beograd
066 111 213
radunovicbogdan@gmail.com
Od pre nekoliko meseci, beogradska gastro scena postala je bogatija za Plezir, fine dining restoran vredan pomena, novo mesto u gradu koje definitivno treba obići i naš ovonedeljni restoran nedelje. A evo i zašto.

Pravih restorana visoke kuhinje u Beogradu, složićete se, nema baš previše, pa kada se otvori novi restoran iz kategorije fine gastronomije, ako je dobar kao što je to slučaj sa Plezirom, veoma brzo postaje omiljeni među prestoničkom restoranskom publikom. Trenutno, omiljenijeg i popularnijeg restorana visoke kuhinje od Plezira u Beogradu nema.

Hrana koja se ovde služi pretežno je mediteranska i za nju su zadužena dva talentovana šefa kuhinje, Uroš Knežić koji je osmislio meni, i Aleksandar Antonović. Jelovnik ne broji preterano mnogo strana ali predstavlja zaista sjajna jela. Tartar od tri vrste dimljene ribe i brancin u glini zvezde su ribljeg dela menija, dok je, od jela od crvenog mesa, biftek u ulju poslužen sa pireom od pečenog krompira i tartufa pun pogodak. Od poslastica, za prvi put ovde, ne propustite da probate tompus od marcipana i veoma sočnu krušku u crvenom vinu sa musom od belgijske čokolade koja je apsolutni pobednik slatkog dela ove restoranske priče.

Ovaj restoran će vas definitivno privući i enterijerom. Mali je, sa četrdeset sedećih mesta i upola manjom baštom, elegantan i ušuškan u krošnjama donjeg Dorćola. Ima odlične detalje koji doprinose atmosferi poput ambijentalnog svetla ili dve zelene lampe. Mermer preovlađuje u prostoru koji je veoma prijatan, dok je ceo restoran opremljen fenomenalnim nameštajem od punog drveta.

Osoblje je ljubazno i stručno i vodi ih Nikola Radović, poznato lice beogradskog ugostiteljstva, a celokupna atmosfera veoma je prijatna, pomalo i prefinjena, ali taman toliko da se u isto vreme osetite posebno i kao kod kuće.

Još dobrih restorana