Početna»Fino»Restoran nedelje»Pizzagram
restoran nedelje pizzagram vinski magazin vino finorestoran nedelje pizzagram vinski magazin vino finorestoran nedelje pizzagram vinski magazin vino fino

Pizzagram

Njegoševa 31, Beograd
064 6490 804
www.pizzagram.rs
Ako ste korisnik Instagrama, sigurno ste čuli za Paqita i za njegove fenomenalne recenzije hrane, uglavnom iz beogradskih restorana. Iza tog profila koji ima skoro sedamdeset hiljada pratilaca stoji Pavle Branković, sertifikovani pica majstor i vlasnik Pizzagrama - ovonedeljnog restorana nedelje po izboru magazina Vino & Fino. I ne samo zbog Paqita već zbog odličnih pica i celog koncepta koji je Pavle praktično i doneo u Beograd pre pet godina kada je i otvorio prvi lokal na Dorćolu. Danas, tog na Dorćolu nema, ali ga ima na tri druge lokacije u glavnom gradu, od kojih se dva Pizzagrama nalaze u dva tržna centra, dok je treći, glavni lokal na Vračaru, u Njegoševoj ulici.

Zaštitni znak Pizzagrama je pica Romana koja se seče makazama pod pravim uglom i meri na grame, što je super jer tako u „jednoj turi“ možete da probate različite ukuse. To je i pica koja nema debele korice, ali je testo savršeno vazdušasto i rupičasto i najvažnije, nije nimalo gnjecavo, što biste verovatno odmah pomislili kada vidite količinu nadeva na njoj. Iz kategorije Romana pica zvezda Pizzagrama još od otvaranja je ona sa gorgonzolom i svinjskim vratom, a tu je i gurmanima omiljena Salsiccia sa kobasicom koja se unapred peče pa stavlja na picu sa pečenim paprikama i maslinama.

Osim pica Romane, ovde možete da probate i klasičnu italijansku picu okruglog oblika sa vazdušastim rubovima i tankim testom, kao i fenomenalne sendviče napravljene od pica testa koji su dva puta zapečeni kako bi bili tako hrskavi kao što jesu, i nešto što nije ni sendvič ni pica, ali je mnogo dobro – pica testo natopljeno maslacem i belim lukom.

Ovde je kvalitet na prvom mestu, pa su sastojci koji se koriste za pripremu pica registrovanog geografskog porekla: od brašna tipa 00 koje se samo i koristi za pripremu pica pa sve do paradajza koji se uvozi iz Italije, bivolje mocarele i svinjske pršute. Od poslastica tu su odličan klasičan tiramisu i sjajna varijacija od pistaća, a uz picu i kolač možete popiti hladno ceđene sokove od kojih je apsolutni favorit onaj od 100 odsto greni smit jabuka.

Još dobrih restorana