Početna»Fino»Restoran nedelje»Picerija Đani
restoran nedelje picerija Đani vinski magazin vino finorestoran nedelje picerija Đani vinski magazin vino finorestoran nedelje picerija Đani vinski magazin vino fino

Picerija Đani

Palilulska pijaca
060 62 62 450
Kada čujete Đani, na šta prvo pomislite?

E, pa u ovom slučaju nije reč ni o Đaniju Versaćeu, a ni o ovom našem Đaniju, folk pevaču, već o sjajnom, relativno novom mestu za picu u Beogradu – Đani pici. I mada nije ni picerija, a ni običan restoran, zbog odličnih pica, izvanrednog šefa i još par sitnica, napravićemo presedan i ovog petka ovom malom mestu sa pijace dodeliti titulu restorana nedelje. A Đani nije prvi presedan koji smo napravili, već drugi - prvi je bio Bitni Špirs, fast fud sa najjačim burgerima u Beogradu koje, zanimljivo, potpisuje isti šef koji stoji upravo iza idejnog koncepta pice Đani smeštene na trenutno najpopularnijoj gastro tački u prestonici – Palilulskoj pijaci. Isti taj šef je i šef kuhinje u Cveću Zla, opet, jednom od najtrendi mesta u Beogradu. Dakle, manje – više sve vam je jasno!

Kod Đanija picu možete da naručite, sednete na jedan od dva ponuđena lejzibega i prepustite se uživanju, a da bi ugođaj bio potpun, tu su i po etiketa belog i etiketa crvenog vina koje su tek od skora uopšte i u ponudi.

Đanija je pred kraj prošle godine otvorio Vladimir Melentijević, poznatiji kao Vlada Dijagonala, ali je ceo posao prepustio talentovanom šefu Stefanu Zečeviću koji je i ovde napravio sjajan posao baš kao i sa burgerima i u Cveću Zla. Kod Đanija u ponudi su samo tri pice, a prave se uz pomoć Zečevićevog autorskog startera, od kiselog testa koje fermentiše i do 24 sata. Peku se u električnoj peći uvezenoj iz Italije, a klasična margarita, iako nije napravljena po tradicionalnoj napolitanskoj recepturi, slobodno može da im parira, i po ukusu i po izgledu. Tankog je i vazdušastog testa, izdignutih i blago zagorelih korica sa kvalitetnim i autentičnim italijanskim nadevima, kakva je zapravo i svaka od ove tri pice. Za ljubitelje ljutog, Peperoni je najbolji izbor, a naš favorit definitivno je Đani Mortadela sa baby spanaćem i suvim grožđem odležalim u proseku – fenomenalno, neobičan spoj sastojaka na jednoj pici, zar ne? I ne, suvo grožđe ovde nikako ne smeta, već naprotiv – daje pici određenu dozu prefinjenosti.

Đani pice dostupne su samo u jednoj veličini, prečnika 30 centimetara, a na Palilulskoj pijaci prepoznaćete ih po Versaće šari.

Još dobrih restorana