Početna»Fino»Restoran nedelje»Donji grad
restoran nedelje donji grad vinski magazin vino finorestoran nedelje donji grad vinski magazin vino finorestoran nedelje donji grad vinski magazin vino fino

Donji grad

Visokog Stevana 54, Beograd
011 292 82 30
www.restorandonjigrad.rs
Pravo mesto za specijalitete nacionalne kuhinje, tradicionalni restoran Donji grad smešten je u najšarmantnijem delu donjeg Dorćola. Vodi ga druga generacija iskusnih ugostitelja, a iako je otvoren pre skoro dvadeset godina, deluje da je tek od skora pronašao svoje i to zasluženo mesto među beogradskim restoraterima, na radost ljubitelja tradicionalne kafanske kuhinje.

Ovde se jela spremaju po receptima starim 100 godina. Mućkalica je neprevaziđena, a na meniju su i Karađorđeva i bečka šnicla. Ipak, mi smo ovde došli, pre svega, zbog teletine ispod sača i sočne jagnjetine, koja je taman dovoljno masna i fine strukture.

Donji grad je kafana za ozbiljne gurmane. Teleće brizle nikako ovde ne propustite, kao ni pohovani mozak koji se topi u ustima, a koji na samo nekoliko mesta u Beogradu možete naći u vrhunskoj izvedbi.

Pre podne se služi doručak, a na meniju ćete pronaći i nekoliko kuvanih jela svakog dana. Atmosfera je domaćinska, usluga na nivou, dok će vas celokupan doživljaj vratiti u gotovo zaboravljena vremena procvata beogradskih kafana.

Još dobrih restorana