Početna»Fino»Restoran nedelje»Cveće Zla
restoran nedelje cveće zla vinski magazin vino finorestoran nedelje cveće zla vinski magazin vino finorestoran nedelje cveće zla vinski magazin vino fino

Cveće Zla

Čika Ljubina 9, Beograd
060 0162 856
Kultni beogradski bistro Cveće Zla od kraja prošle godine više nije na Vračaru, već u strogom centru grada i to u hotelu. Iako je nova lokacija možda bila i neočekivana, ispostavilo se, odmah na početku, da je zapravo pun pogodak. Novo Cveće Zla je skriveno, u još skrivenijem hotelu Indigo, u jednom od prolaza iz Čika Ljubine ulice ka Knez Mihailovoj. Da biste došli do restorana, morate da uđete u lift koji se nalazi u prolazu, pa zatim na drugom spratu prođete kroz dugačak hodnik, pa pored recepcije hotela i odmah tu, „iza ćoška“, i staklenih vrata nalazi se, možda do sada i najbolji ugostiteljski poduhvat Vladimira Melentijevića, poznatijeg kao Vlada Dijagonala.

I novo Cveće Zla izgleda totalno svetski! I mnogo više podseća na staru Dijagonalu, i to onu sa početka rada, koju smo veoma voleli, nego na stari lokal u Nevesinjskoj. Na samom ulazu u restoran nalaze se veliki uramljeni stakleni prozori iz starog Cveća, i to je možda i jedina dodirna tačka starog i novog enterijera. U novom Cveću vlada poseban “vajb” stare Dijagonale. Svakako, dosta ozbiljnije od starog i to u svakom smislu - prostranije je i udobnije, sa većim brojem osoblja i dosta boljim servisom.

Na čelu kuhinje je talentovani Stefan Zečević, šef koji ponosno stoji iza Bitni Špirs burgera i novootvorene pice Đani, a koji je i ovde napravio jako dobar posao – jelovnik pun kontrasta i odličnu mešavinu jela francuske i srpske kuhinje. Zanimljiva kombinacija celera sa inćunima ispred gosta dolazi veoma elegantno servirana, u obliku nežnog cveta perfektnih latica. Tu je i sjajna cvekla sa listićima sira, pistaćima i domaćim keksom od kima, dok je Zečevićev autorski burek sa mortadelom i pistaćima definitivno najveća zvezda hotelskog doručka koji se do pola jedanaest služi u restoranu. Nakon toga, do podneva možete popiti samo piće, ručak počinje oko 13 sati, a budući da kuhinja i sam bistro rade do 22 sata, večera je aktuelna i pre šest popodne, a da biste

uopšte došli do stola neophodno je da i po sedam dana unapred napravite rezervaciju. Bašta još uvek nije otvorena, ali samo da znate - u njoj je tek sakriven potencijal novog Cveća Zla koje u potpunosti opravdava svoj trenutni status najpopularnijeg mesta u gradu.

Još dobrih restorana