Početna»Fino»Restoran nedelje»Cuoco
restoran nedelje cuoco vinski magazin vino finorestoran nedelje cuoco vinski magazin vino finorestoran nedelje cuoco vinski magazin vino finorestoran nedelje cuoco vinski magazin vino fino

Cuoco

Bulevar Kralja Aleksandra 250, Beograd
011 2444 440
www.cuocorestoran.com
Kada neko sa toliko ljubavi, posvećenosti i strasti vodi i predstavlja jedan restoran, kao što to radi Dejan menadžer/domaćin restorana Cuoco, gastro doživaljaj koji usledi ne može biti ništa manje nego izuzetan. Pozicioniran na Bulevaru kod Liona, ovaj restoran postoji već nekoliko godina. Kuhinja se oslanja na italijansku, smelo krstareći ovom kulinarski inspirativnom zemljom od juga do severa i nazad, koristeći autentične sastojke i recepture. Idealno osveženje je "Cuoco-spritz“ koji prave na bazi sirupa od ružinih latica, aronije, ljubičice i brusnice uz proseko, dok je mladi kozji sir sa smokvama kuvanim u belom vinu, urolan u slaninu sa sušenim paradajzom i svežim bosiljkom, serviran uz aromatičnu fokaću, idealan uvod u otkrivanje širine i dometa novog menija. Zatim, odlični krostini sa vrganjima, pa efektno osvežavajuća Caprese sa bufalo mocarelom i odlična Italian salata sa pinjolama, a potom novo fino ukrštanje ukusa kroz „duet kozjeg sira“ rolovanog sa pečenom paprikom, pršutom i pesto tikvicama.

Kardinal gambori donose ukuse mora vešto kombinovane sa topljenim pekorinom i pršutom. Lagana teletina u parmezanu na aromatičnom pire krompiru sa sosom od spanaća kao i istarske ćureće rolnice punjene gamborima sa sosom od tartufa uz fritirane njoke novi su favoriti kao dokaz maštovitog poigravanja i formama i ukusima. Na meniju ostaje još puno toga kao inspiracija, pice iz peći na bukova drva i čuvenu „metar picu“ i dalje toplo preporučujemo, a triling poslastica koje smo probali zaokružuje sjajne utiske: originalan kolač od jabuka iz Pulje, ukusan limun tart i letnja vulcano puslica sa breskvama i dve vrste krema. Iskrena preporuka za više nego interesantno gastro otkriće...

Još dobrih restorana