Početna»Fino»Restoran nedelje»Bistro grad Hometown
restoran nedelje bistro grad hometown vinski magazin vino finorestoran nedelje bistro grad hometown vinski magazin vino finorestoran nedelje bistro grad hometown vinski magazin vino fino

Bistro grad Hometown

Uzun Mirkova 5, Beograd
011 3285 811
www.bistrograd.rs
Iako je zbog lokacije uvek krcat turistima, Bistro Grad Hometown prepoznali su i Beograđani još kada se otvorio pre nešto više od pet godina, pa su redovni gosti i na doručku, ručku i večeri. Takođe, ovo je i super mesto kao uvertira za izlazak. Atmosfera je ovde uvek dobra, kao i muzika bez obzira da li se pušta sa nosača zvuka ili kada su DJ-evi za miks pultom. Bistro ima i zanimljiv enterijer sa hipsterskim detaljima poput starih telefonskih aparata okačenih na zidu. Ima i sprat, sa malo intimnijom atmosferom i fenomenalnu baštu ograđenu raznim rastinjem.

Hrana je dobra mešavina balkanske i internacionalne kuhinje. Vešto je pripremljena po starinskim receptima, ali sa modernom izvedbom na tanjiru. Doručak se ovde služi praktično do ručka, do 12 ili 13 sati u zavisnosti od toga da li je vikend ili radni dan, a jede se dosta šarenoliko: od domaće granole do komplet lepinje koja se ovde zove Kombat lepinja i koja se, na zahtev gosta, služi uz tanko isečenu goveđu pršutu. Od glavnih jela tu je njihova čuvena pljeka od junetine koja ispred gosta stiže u tek ispečenoj, pa ponovo zapečenoj lepinji. Ramstek je takođe fin, u sosu je od crvenog vina i tartufa, a tu je i Mohito pile, jedno od omiljenih jela redovnih gostiju. To je ukusni pileći file u fenomenalnom sosu od limete i nane koji se služi uz pire od celera.

I njoke i taljatelje su domaće i prave se u kuhinji Bistroa, a svakog dana na meniju je i neko dnevno jelo. Nedeljom, ovde možete da probate mekano i sočno jagnjeće pečenje koje se služi uz umak od kajmaka. Što se tiče pića, u Bistrou se piju lokalna zanatska piva, domaća rakija i pažljivo odabrane etikete vina iz Srbije i iz regiona.

Bistro grad Hometown je i naš ovonedeljni restoran nedelje.

Još dobrih restorana