MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Vino
»
Intervju
TRAGAM ZA SAVRŠENSTVOM, A ZNAM DA ONO NE POSTOJI
Isa Bal kaže da za njega profesionalna priznanja predstavljaju način da bude zadovoljan sobom, i, još važnije, način da njegova deca budu ponosna na očeva postignuća
SVOJIM VINOM PRENOSIMO EMOCIJE
Monteverdi je danas moderna vinarija sa posedima i kooperantima širom Italije, koja godišnje proizvede oko 10 miliona boca vina. Sa vlasnikom vinarije, gospodinom Frankom Aljerijem, razgovarali smo o popularnom primitivu, italijanskoj vinskoj industriji i poslovanju Monteverdija
Pokazaćemo Srbiji da se dan može početi vinom!
Inaišvili kaže da je minuli BeoWine Fairza njega bio još jedna prilika da se uveri da prava regrutacija potrošača u Srbiji tek počinje i da mu je drago da su vina iz Erdevika postala veoma prepoznatljiva, i po kvalitetu i po vizuelnom stilu koji ih prati
Vinarija Aleksić podiže nove vinograde!
Vranjanska vinarija Aleksić narednog proleća podići će sopstveni vinograd, u kome će se saditi sve sorte od kojih se dobijaju vina po kojima je ova kuća vina prepoznatiljiva u Srbiji i na takmičenjima širom sveta
Nisam zadovoljan sistemom ocenjivanja vina
Brine me to što se jednako visoke ocene daju vinima koja nisu tako bliska po kvalitetu i ne pripadaju istoj klasi vina, što kupce dovodi u zabludu
Nedostajaće nam prokupac!
Dopada nam se svestranost prokupca. Probali smo prokupac iz privatne rezerve vinarije Budimir. Probali smo razne prokupce malih proizvođača koji prave čisti prokupac. Prokupac je dobar i u kupaži, može mu se dodati merlo, kaberne...
KAKO JE VINO POBEDILO SPORT
Ako želiš da uspeš, moraš da imaš svoj identitet, svoje ime i prezime. Često sam čuo da naši vinari porede svoja vina sa onima iz Bordoa. To nije dobro, jer je Bordo - Bordo, a Šumadija - Šumadija
Zemlju ne možeš da lažeš, koliko joj daš, toliko vraća
Ovo je mesto koje su vinogradi prekrivali vekovima u nazad, najvinorodniji kraj Toplice, smešten između širokih rečnih dolina i gorštačkih visova sa oštrom klimom. Ako zađete malo ispod parcela, oko starih voćnjaka ili uz rubove imanja, naići ćete na stare, žilave čokote prokupca, svedoke nekih slavnih vinarskih vremena
Prostor Balkana ide nezaustavljivo napred!
Imate nekoliko odličnih sorti. Stalno ističem da su one vaši aduti. To je budućnost, jer ako kopirate nešto onda zauvek ostajete samo kopija, čak i ako napravite fenomenalno vino. Naravno da vino od internacionalne sorte na lokalnom teroaru može da bude itekako autentično, ali to je na drugom tržištu veoma teško prodati
KAKO SAM ZAVOLEO DOBRO VINO
Zvonko Bogdan sve u životu radi na isti način, i kada je u pitanju muzika i pesme kojih je autor, i kada govorimo o njegovoj strasti prema konjima i kasačkom sportu, a i sada, kada su u pitanju vina
DŽENSIS ROBINSON JE MOJ HEROJ
Džulija Harding MW neverovatno je vredna i posvećena osoba, o čemu najbolje govori njena karijera. Sa Master of Wine studijama počela je 2002. godine, a već 2004. stekla je diplomu i to kao jedan od najboljih studenata ikada. Isto je bilo i par godina ranije, kada je završila WSET program. Za svoj izuzetan rad, i tokom studija i posle njih, nagrađivana je prestižnim nagradama nekoliko puta. Kapitalno delo Wine Grapes, zapravo sasvim sigurno najvažnija...
VINO JE ŽIVA STVAR
Vinarija Despotika, smeštena kraj Smederevske Palanke, na samoj granici dva vinska rejona - šumadijskog i beogradskog, jedna je od novijih u Srbiji. Sa tek četvrtom pravom berbom na tržištu, iz godine u godinu vidljivo su podizali kvalitet vina, definišući sad već prepoznatljiv stil. Posebnu pažnju izazvali...
PLANTAŽAMA SE VERUJE!
Dvanaest godina proveo je u Beogradu, gde je čelu firme koju su u Srbiji osnovale crnogorske Plantaže bio sedam godina, da bi se prošle godine vratio u Crnu Goru kako bi preuzeo kormilo cele kompanije na poziciji direktora prodaje i marketinga. Vesko Đurišić od samog početka stavio je do znanja da ima ideju...
JEDVA ČEKAM SLEDEĆE TAKMIČENJE!
Ivan Nikolić osvojio je prvo mesto na nedavno održanom 1. takmičenju somelijera Srbije u penušavim vinima, a istog dana, pre samog takmičenja, stigla mu je i ASI diploma, za koju je uspeo da položi veoma težak test nekoliko meseci ranije i time postane treći u Srbiji koji je poseduje. Ivanu nije prvi put...
KLJUČAN JE VINOGRAD
Tatjanu Tanju Đuričić dobro poznaju oni dublje uključeni u vinski posao i uopšte kretanja na vinskoj sceni Srbije. Međutim, ljubitelji vina malo znaju o njoj. Tanja se ne eksponira previše, jer se najbolje oseća u vinariji, stvarajući vina. Njen rad stoji iza nekih dobro poznatih etiketa, poput Vinumovog sovinjona i grašca...
1
2
›