MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Kolumne
»
Superhik
Šta ćemo danas: ivanjički krompir ili futoški kupus?
Jednako koliko napuniti torbe paradajzom, hlebom s patosa, duvan čvarcima i mladim ukajmačenim sirom, otići na pijacu danas znači prisustvovati sudaru tradicije i novih društvenih kretanja na način koji je nesumnjivo originalan
ODBRANA I POSLEDNJI DANI
Ovih dana, sa napredovanjem “Beograda na vodi”, biće srušena jedna od poslednjih autentičnih kafana koje su u ovom gradu do sada odolevale naletima podivljale srpske tranzicije i kapitalističke otimačine. Verovatno i poslednja.
… grize rep
Ponekad mi se čini da je duhoviti mesar savršeno odgovorio na navodnu rastuću popularnost ribe u Srbiji, kada je u izlog svoje radnje između slanine i kulena stavio papir na kome je pisalo: “Umesto plodova mora, jedite plodove tora”. U tom šeretluku ima nešto i od istine da je riba u poslednje 2-3 decenije u Srbiji skoro pa nametnuta silom...
Triperaški užitak
Mnogi među nama veruju da se planeta deli na Sever i Jug ili Istok i Zapad. Ali šta su bogatstvo ili ideologija spram hedonističkog sladostrašća u hrani? Ništa, naravno. Zato je vreme da uvedemo novu podelu: na one koji uživaju u škembićima i one koji to smatraju najgrđom tvari koju je čovek ikada skuvao i potom stavio u sebe...
PRAVDA ZA PEČENJARU!
Ovaj tekst pišem u slavu najpotcenjenijeg gastro objekta u Srbalja – Pečenjare, sa velikim P! Zašto najpotcenjenijeg? Pa ko normalan smatra da su baš Pečenjare velika tema današnje ugostiteljske Srbije? Odnosno, da li ste pokušali da svoju devojku izvedete baš na takvo mesto?