Pred letnju sezonu, novobeogradski restoran Osteria Mozzarella lansirao je novi jelovnik koji potpisuje šef kuhinje, iskusni
Dejan Stanković. Zvezde novog menija su prava, gurmanska mesna jela: svinjski vrat na pasulju i teletina, „bez premca“. Mada, kako kaže Stanković, gosti ovde rado jedu i riblje specijalitete. Inače, ovaj restoran već četiri godine uspešno posluje upravo zahvaljujući posvećenom vlasniku i iskusnom ugostitelju Ivici Matoviću, menadžeru Željku Pavloviću i iskusnom šefu kuhinje. Oni su učinili da ovo mesto postane nezaobilazno na ugostiteljskoj mapi Beograda.
Dejan Stanković već trideset godina profesionalno se bavi kulinarstvom, a u pripremi autentičnih italijanskih jela koristi samo kvalitetne namirnice. Paste pravi ručno, a restoran je poznat po tome što na zahtev gosta, svaka pasta može da se pripemi u koturu parmezana koji ne sme biti mlađi od 24 meseca.
Osteria Mozzarela ima mesta za 60 gostiju unutra i za isto toliko u bašti, gotovo uvek popunjenih, pa je rezervacija više nego preporučljiva.
Mozzarella Osteria
Uroša Martinovića 31, Beograd
069 750300www.mozzarella.rs