Osoben i drugačiji, autentičan i unikatan, Ebisu ovog leta ima novi meni u jedinstvenom ambijentu na krovu hotela Square Nine, sa neprocenjivim pogledom na gradske krovove. Dosledni u interpretaciji magične japanske kuhinje, predvođeni dvojcem koji čine suši šef Karlito i njegov sin u otvorenoj kuhinji, na jelovnik su smestili nekoliko zaista uzbudljivih noviteta. Tu su nove maki rolnice sa krabom, zatim goa maki sa piletinom, „Kalifornija“ sa japanskim majonezom i masagom, kao i sasvim neobična i jako hrabra fusion kombinacija sa guščijom džigericom. Klasične, ali spektakularne bili su nigiri Unagi sa jeguljom ili Ikura rolnica sa ikrom lososa. Osim osveženja u ponudi sušija, na meniju su i neka nova jela, takođe na tragu fusion kulinarske škole. Tu je efektna Goa karagi piletina sa kari sosom, kao i skladna kombinacija bifteka sa guščijom džigericom i sosom od umeboši šljiva, sotiranim paprikama i tikvicama. Brancin aburi, zapečen sa pistaćima, vakame algama, puterom od čilija, uljem od tartufa i ponzu sosom, kao i fascinantna kraba sa mekom ljuskom i dalje ostaju u samom vrhu ovdašnje ponude. Slatki deo potpuno pomera granice mašte, jer je za klasu bolji nego ranije, a i tada je bio među najboljima. Tiramisu od zelenog čaja sa pistaćima i kandiranim grejpfrutom, kolač od marakuje sa azuki bruleom i sorbeom od kokosa, kolač od tofu sira sa želeom od pomorandže i kremom od manga i mus od tamne čokolade sa susamom i sladoledom od anisa su doslovno spektakularni, svi do jednog!
Jednom rečju: magično.Studentski trg 9
011 3333 575
www.squarenine.rs