11.03.2016.Peđa Kresojević
Ambar
Novo i tradicionalno i miksovano
Novo ime na beogradskoj trendi gastro lokaciji, u Beton Hali, donosi mešavinu novog i tradicionalnog u svakom pogledu, od enterijerskih detalja do jelovnika i onoga što stiže na tanjirima. Očekivano velik prostor u dva nivoa, moderno je dizajniran uz upliv etno elemenata i detalja koja bude sećanja na „bolju prošlost“ na ovim prostorima, gde taj spoj ponegde funkcioniše uspešno i simpatično, ponegde ne sasvim. Slično je i sa menijem koji otvara „kajmak bar“, efektna posveta nacionalnom gastro ponosu koji je u Ambaru dobio sasvim nove verzije poput one sa šumskim voćem, lososom i kaparima ili pak lešnikom i vrganjima. Uz vruću lepinju zanimljivo kao početak, koliko i meljeni pasulj ili tzatziki sa pečenom cveklom. Ono što smo probali u nastavku bila je šetnja balkanskom kulinarskom tradicijom, ali bez „onog nečeg“ što smo očekivali od kreatora Male fabrike ukusa i magičnog Toroa iz neposrednog komšiluka. Ipak, solidna interpretacija u rasponu od ponajboljih hrskavih tikvica, neubedljivih mladih krompirića, preko ražnjića, korektnih grilovanih kobasica i ničim posebne piletine sa bademima i orasima, do ukusnih šnenokli. Želimo da verujemo da je ovo samo početak priče koja će dobiti svoj uzbudljiviji nastavak, kakav i zaslužuje.
Za početak – čini se zanimljivije stranoj nego domaćoj publici...
Karađorđeva 2-4
011 328 66 37