MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Gastro vodič
»
Restorani
Wagokoro
Wagokoro je maleni lokal smešten u starom delu Beograda u kome se svaki dan prave autentični slatkiši iz Japana. Poslastice se zovu daifuku, ali u našem delu sveta poznatiji su kao moći dezerti
Restoran i vinski bar Nook
Na meniju su najviše zastupljeni riba i meso, a ovaj restoran nudi i majstorski napravljene delikatese poput foie grasa i provereno dobre biftek taljate
Kingash Pinsa bar
Kingash nije picerija već pinserija i to prva i jedina u Srbiji. Pinse su slične pici, peku se u peći na drva, ali je testo drugačije, i po sastavu i po načinu pripreme
Crna ovca
Dok se na Dorćolu, Vračaru i u Novom Sadu već uveliko ližu njihovi sladoledi, od decembra prošle godine i stanovnici Novog Beograda imaju svoju Crnu ovcu
Miamiam: Nova lokacija, stari šmek
Glavni razlog za preseljenje, i to u sred korone, jeste nedostatak bašte, a osim toga ketering koji su godinama radili,sa početkom epidemije potpuno je stao. Jedini način za očuvanje biznisa bila je promena
Restoran Nota
Restoran je gotovo ceo u staklu, a u okviru njega je i igralište za decu. Jelovnik potpisuje novi šef kuhinje Milan Lekić, poznati kuvar i još poznatiji poslastičar
Svaštara Concept bar
Osim burgera, na pikniku se služi i cepkano prase koje je toliko dobro da se porcije rezervišu i nekoliko dana unapre
Mozzarella Osteria
Osteria Mozzarela ima mesta za 60 gostiju unutra i za isto toliko u bašti, gotovo uvek popunjenih, pa je rezervacija više nego preporučljiva
Bistro Mali Pijac
Iza ovog bistroa stoji dobro uigrana ekipa iz klubova Mladost, Ludost i Radost te je dobar provod zagarantovan, a budući da je šef kuhinje iz Radosti, ni oko hrane nema brige
Restoran Iva
Prase na kant, brizle na mlincima, juneći rep sa domaćim njokama od telećeg mozga samo su neka od jela sa Ivinog jelovnika
RESTORAN ŽRNOV
Hrana koja se služi je tipično srpska i tradicionalna. Domaće pogače i hlebovi prave se od brašna iz sopstvenog mlina, a u Žrnovu, kako kažu, sami prave i sir
Zak i Kalem by Zak
Na jelovniku i tanjirima sve je kako smo i navikli: vrhunske namirnice i autentični fini zalogaji pripremljeni pod kuvarskom palicom šefa Baneta Zakića
Uprava 1927
Negroni im je, kažu, najbolji u gradu, a šepuri se na zaista respektabilnoj koktel karti
Campania Pizza Gourmet
Zvezda menija je izvorna Parmigiana di Melanzane, sa obiljem vrhunskog parmezana, sveže mocarele i neizostavnog svežeg bosiljka
Konoba Tata Mata
Konoba je smeštena u kući u kojoj je nekada živeo Mata Milošević, jugoslovenski reditelj, glumac i profesor, a tu je i svoje zlatno doba doživeo džez klub Ptica
«
‹
1
2
3
4
5
6
›
»