MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Fino
»
Vino&hrana
SITNICE IZ SNOVA
Predstavljamo vam prozor u svet ingenioznih sitnica koje će vam, čak i ako ih ne kupite, dati nove ideje o tome kako da dodatno oplemenite svoj životni i radni prostor
Delikatni sklad: kozice, burbon, vanila i Babaroga
Treba imati bocu šampanjca u frižideru uvek spremnu za neku posebnu priliku. A ponekad je ta posebna prilika kad imate bocu šampanjca u frižideru
Darovi jeseni na Moravi: muskatna bundeva i vino Morange 2015
Srednjeg tela, voćnih ukusa divlje jabuke, u završnici se oseća blaga gorčina koja prati gorčinu pinjola u pestu, da bi u povratnom ukusu ta blaga gorčina bila zamenjena prijatnom slatkoćom. Ta slast je kao stvorena za slatku muskatnu bundevu
Narandžasta tamjanika: rapsodija voćnih ukusa
Tamjanika Nesanica u ustima je voćna i slatka kao sveža smokva, što pravi savršen spoj uz pečene smokve u tartu, a u završnici mineralna, blage gorčine koja podseća na bademe
Zrelo meso, kafa i zrelo vino: meni za Dan prokupca
Cappelletti i malvazija kao spas od letnje žege
Temperatura u kuhinji dostizala je 40 stepeni, moje naočare bile su zamagljene, a tri gorionika radila su punom parom. I tada smo žeđ gasili malvazijom Ponente, a jedno jelo sa menija Gozbe koje smo spremali kao savršen par ovom vinu bli su cappelletti sa kozicama i bobom
Slatki voćni i vinski izazov sa severa Bačke
Savršena letnja kombinacija ukusa - pečene kruške sa maskarpone kremom i slatko belo vino iz Hajdukova. Jednostavnost u skladu sa mudrim rečima Bele Hamvaša iz Filozofija vina: "Najveća bezosećajnost je, na primer, na veselom porodičnom ručku piti dramatično vino"...
Aromatična varijanta za prizivanje leta
Osvežavajući roze Varijanta berba 2015. vinarije Aleksandrović iz Topole i lagana aromatična piletina iz rerne će, mislim, biti dobitna kombinacija za rasterivanje dosadne kiše i za konačni dolazak leta...
U potrazi za tri talasa Panonskog mora
Pošto je bila sezona jagoda, roze sam upario sa salatom od rukole, bejbi spanaća, jagoda, badema, fete i dresingom od meda i senfa. Za drugo jelo odabrao sam specijalitet azijske kuhinje, odnosno teriyaki piletinu. Naravno, za kraj mi je trebala i neka poslastica. Tu sam se odlučio za tart od bresaka...