Početna»Vino»Vinopis»Pet idealnih vina za Dan zaljubljenih
14.02.2017.Jovana Seničan Jankov

Pet idealnih vina za Dan zaljubljenih

Ova vina su poseban izbor za posebno veče, od karakternih crvenih vina, preko raskošnog belog sovinjona, do mirisave tamjanike i nezaobilaznog penušavca

vinopis pet idealnih vina za dan zaljubljenih vinski magazin vino fino
Bilo da više volite da obeležavate svetog Valentina ili da ovaj dan posvetite svetom Trifunu, trebalo bi da ga provedete uz voljene osobe, fin zalogaj i par čaša biranih vina. Zaljubljeni su, čini se, već rezervisali svako slobodno mesto u restoranima za večeras, a u vinotekama se spremaju posebne akcije. Gde god da odličite da provedete veče, ne zaboravite vino. Mi vam preporučujemo pet favorita sa kojima ne možete da pogrešite!

Barbara Aleksić 2015

Sećaš li se Barbara... Ne, u toj pesmi velikog Žaka Prevera nema ni trunke patetike, to je istinska oda običnom čoveku, životu i ljubavi, i snažan antiratni manifest. Sve ono što bi danas trebalo da slavimo kroz vino i ljubav. Barbara vinarije Aleksić takođe slavi život i ljubav, na svoj, vinski način. Lepršava, mirišljava, raspevana kupaža muskat hamburga i kaberne sovinjona, istovremeno sveža i karakterna, vino je jasno izgrađenog stila, sposobno da se dopadne doslovno svakom. A kakvo bi drugačije moglo i da bude, kada je pravi sestrinski ženski tim? Idelana za baš jako zaljubljene parove!

Talas crveni 2015

Gledate se u oči, u zenicama se vidi odsjaj sveće na stolu, klavirska muzika ispunjava salu otmenog restorana... Uvod u velike reči i obećanja za ceo život. Polako podižete veliku kristalnu čašu, i otpijate gutljaj elegantnog, mekog vina, koje vam preplavljuje usta talasom zadovoljstva. Nije to običan talas, to je Deurićev Talas sa Fruške gore, vino sa njenih padina okrenutih jugu, stvoreno kao fina kupaža pino noara i merloa. Mirisi šumskog voća i tople note vanile i crne čokolade dugo igraju na jeziku koji maze meki, svileni tanini i nežne kiseline. Uz njega idu isključivo fini zalogaji i snažne emocije.

Albus Campana Icon 2013

Ako obeležavate godišnjicu duge veze, slavite uspešnu godinu zajedno, ili ste samo odlučili da svom zajedničkom životu date novi kvalitet, premijum vino vinarije Zvonko Bogdan idealan je izbor za večeras. Kompleksan, slojevit i raskošan beli sovinjon, odležao u burićima od najboljeg francuskog hrasta, donosi duh velikih svetskih teraoara, idealan za važne životne trenutke. Miriše na žuti grejpfrut, zrele vinogradarske breskve i ogrozd, a tu je i herbalno – začinska nota koja podseća na matičnjak i kamilicu. Izuzetne strukture, sa prodornom svežinom i dugim i bogatim ukusom koji traži jednako plemenit i bogat zalogaj.

Slatka mala 2013

Pisali smo nedavno o ovom vinu, poredeći ga sa nestvarno lepom i mladom Bebom Lončar koja u filmu Ljubav i moda na vespi krstari Terazijama... Sveže, cvetno, aromatično, sa notama zrelih jabuka i slatkog citrusnog voća, ovo slatko muskatno vino iz vinarije Budimir idealno je da završi veče dok uživate u krem bruleu, čiz kejku, moskva šnitu, panakoti i sličnim kremastim slatkišima.

Kovačević brut 2010

Naravno, današnji dan ne može bez dobrog penušavca! Najpoznatiji fruškogorski penušavac krasi raskošna pena, sa obiljem sitnih i dugotrajnih mehurića. Zrelog i bogatog mirisa u kom se prepoznaju nugat, topli biskvit sa puterom, zrele jabuke i suvo voće. U ustima svež, razvijenih aroma, sa dugom završnicom u kojoj dominiraju arome badema i tarta od limuna. Pravo, uzvišeno penušavo vino, sofisticirane završnice koja traži novi gutljaj. Stvoreno da opije i zanese, pa pazite, boca se isprazni dok kažete ljubav! Ide uz svu hranu i sve veze, pa i one najkomplikovanije.