MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Fino
»
Šefovi
ĐIRO ONO: POTRAGA ZA SAVRŠENSTVOM
Osim što je i zvanično i nezvanično najbolji suši majstor na svetu, Điro Ono je i najstariji aktivni nosilac tri Mišelinove zvezde, prvi šef koji ih je u Japanu dobio i još uvek jedini suši majstor koji ih ima. On više od sedamdeset godina aktivno kuva, tačnije stvara i piše svoj besmrtni gastronomski...
RASMUS KOFOED: NAJVEĆA ZVEZDA NORDIJSKE KUHINJE
Kako je Rasmus Kofoed postao jedna od najvećih kulinarskih zvezda nordijske kuhinjeMnogo polemike u svetu gastronomije vodilo se oko toga koja kulinarska takmičenja su objektivna i koja priznanja zaista nešto znače. Da li su medalje, zlatne varjače i zvezdice nešto što zaista znači potvrdu kvaliteta ...
Priča o braći Ru
Kad god počnem da pišem o velikanima svetske gastronomije uvek dođem u situaciju da se uplašim da ne preteram u hvalisanju. Tako je i sad. Ipak, kada pišem o braći Ru, ako sam samo iskren, tekst mora da bude prepun superlativa...
Prvi među jednakima
Pišemo i pričamo na ovim stranicama o šefovima koji kroje današnje kulinarske pravce, podižu gastronomiju na nivo poezije i alhemije i pretvaraju gurmansku stvarnost u pozorišnu predstavu u kojoj je jelo glavni glumac, a kuvar reditelj. Kulinarski mejnstrim danas čine veliki šefovi kao što su Gordon Remzi, Heston Blumental, Rene Redžepi, Feran Adria...
Nikad ne veruj mršavom italijanskom šefu!
Devedesetih godina prošlog veka italijanska kuhinja zapala je u krizu. Kulinarsko čudo Evrope, kuhinja koja se posle Drugog svetskog rata munjevitom brzinom iz prostora prilično neuređene heterogene narodne preselila u prostor visoke gastronomije i stala uz rame sa nasleđem velike Francuske, jednostavno je jednog momenta prestala da se razvija i počela...
‹
1
2
x