MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Fino
»
Šefovi
KUVANJE MORA BITI ISKRENO
Talentovani šef slobodno vreme najradije provodi na pijaci. Obožava da pravi jela sa jabukama i da kiseli ulovljene lokalne divlje slatkovodne ribe, poput pastrmke i bele ribe
Pet gastronomskih tajni šefa Masima Boture
Ovih pet detalja, svaki za sebe, mnogo govore o gastronomskoj hrabrosti koja je Boturi već dva puta donela titulu najboljeg kuvara na planeti
POSTAO SAM KUVAR ZBOG POLA BOKUZA!
Među akterima beogradske gastro scene, kako među ugostiteljima, tako i među gostima, već nekoliko par meseci se šuškalo da u The Square došao da kuva šef sa Mišelinovom zvezdicom. Glasine su se ispostavile kao tačne
Dobro jelo je kao teatar - menja se u svakoj izvedbi!
Saso ima veoma bogatu biografiju: od kuvara koji je, u holivudskom restoranu Giorgio's, hranio neke od najvećih svetskih zvezda, preko trgovca tartufima i vlasnika restorana La Tartuferia u Nju Džersiju, do današnje uloge restoratera na hrvatskom primorju
Nova Noma - impresivna igra svetlosti i ukusa
Rasveta se sastoji od LED sijalica, kontrolisanih putem 500 različitih IP adresa. Na taj način će osoblje restorana imati punu kontrolu nad temperaturom svetlosti u restoranu, i ona će biti podešavana u skladu sa godišnjim dobima
Umro je Pol Bokuz, najveći francuski kuvar
Bokuz je proveo poslednje dane života u istoj kući u kojoj se i rodio i u kojoj se nalazi njegov najčuveniji restoran, sa jednostavnim imenom Paul Bocuse
Džejmi Oliver: Sa bosiljkom i na pusto ostrvo!
Uu novoj knjizi, pod nazivom "5 Ingredients - Quick & Easy Food", Džejmi Oliver se posvetio jelima koja imaju samo pet sastojaka
ELEVEN MADISON PARK, NAJBOLJI RESTORAN NA SVETU
Prva asocijacija za jenkijevske gastronomske domete često su ostaju gojazni tinejdžeri od malena prezasićeni hot-dogovima i junk food burgerima. Ova slika iz popularne kulture ponekad prigušuje činjenicu da je američka kuhinja, od novoengleske primorske kulture do "soul food" majstorija iz Misisipija i Luizijane, jedna od najbogatijih kuhinja na svetu
KRAJ MITA O MUŠKARCIMA
Ostava Arzaka nikada ne može biti bez maslinovog ulja, belog luka, povrća uzgajanog u okolnom regionu i jaja, to su tamo sveti postulati uspešne kuhinje. Elena uvek posebno ističe važnost namirnica vrhunskog kvaliteta u svojoj kuhinji i to je nešto s čime se nikad ne igra
PRVOBORAC KULINARSKE AVANGARDE
Blumental konstantno iznova pomera same temelje gastronomije i u stanju je da nas uvek iznova iznenadi, On je originalni kulinarski alhemičar koji je svetskom kulinarstvu darovao nezaboravne eksperimente „molekularne kuhinje“ poput sladoleda od slanine i jaja ili kaše od puževa.
Kuvanje se ne uči na internetu
U školama se uče neke budalaštine koje niko nikada neće spremati, a ne uče se osnovne stvari kao što su kobasice i meso za ćevape. Samo treba da se prevede Eskofje, umesto svega toga
Zameram Džejmiju Oliveru to što je neuredan!
Stevo Karapandža je za one koji nisu rođeni u Jugoslaviji verovatno teško objašnjiv fenomen. Bio je kulinarska zvezda velikog formata, na način na koji to na našim prostorima danas nisu ni mnogo poznatiji svetski TV kuvari
DŽEJMI OLIVER: KUHINJA JE IGRALIŠTE!
Džejmi Oliver vam je nesumnjivo odlično poznat čak i ukoliko se vaše lično kuvarsko umeće nije odmaklo dalje od zagorele kajgane i supruge ili supruga koji se nekom neobjašnjivom magijom uvek pobrine da vas na stolu dočeka toplo jelo kada se umorni vratite sa posla. E, to se zove uspeh...
Iza leđa velikih šefova
Poslednjih godina, često se vode rasprave da li su poznati svetski šefovi zaista zaslužili stečenu reputaciju i popularnost? Mnogi od njih svakako jesu, jer iza njih stoje godine mukotrpnog rada i učenja, smelost, kreativnost, kulinarska genijalnost, ali i veština da iskoriste pružene prilike u životu, kao i da prepoznaju kvalitetne saradnike i okruže se njima
Gordon Remzi: Tačka ključanja
Dok ga jedni obožavaju i kuju u zvezde njegove veštine, šarm i znanje, drugi ga ne podnose i nazivaju ga psihopatom i kuhinjskim diktatorom poganog jezika. Ipak, Gordonu Remziju niko ne može da ospori da je veliki šef, zapravo jedan od najvećih u istoriji i čovek koji je visoku gastronomiju zaista približio običnom televizijskom gledaocu. Da bismo razumeli Remzija, moramo da znamo i da je on čovek koji je jednog momenta u životu preko noći izgubio sve što je do tada gradio...
1
2
›