Početna»Novosti»Čokoladno čudo iz Ekvadora stiglo je u Beograd
28.10.2025.

Čokoladno čudo iz Ekvadora stiglo je u Beograd

Degustacija čokolada brenda Paccari, jednog od najboljih na planeti, dočarala je bogatstvo ukusa i aroma Ekvadora, kolevke najfinijeg kakaa

novost Čokoladno čudo iz ekvadora stiglo je u beograd vinski magazin vino fino
foto: ND Studio
Ruže sa Anda, lemongras, najfiniji kakao – ovi i još mnogi drugi sastojci deo su velike slagalice ukusa koji na sjajan način predstavlja veličanstvenu prirodu i tradiciju Ekvadora, zemlje iz koje dolaze neke od najboljih čokolada na planeti. U četvrtak, 23. oktobra u hotelu The Bristol Belgrade održana je ekskluzivna degustacija vrhunske čokolade Paccari, koja brenda koji već dve decenije važi za jedan od najboljih na planeti kada je u pitanju ova poslastica.

Večera posvećena čokoladi održana je u prisustvu počasnog konzula Ekvadora u Srbiji, Kristine S. Vegas, dok je goste kroz egzotične ukuse Anda, Amazonije, Pacifika i Galapagosa, uz podršku profesionalnog somelijera, vodio Santjago Peralta, idejni tvorac i vlasnik brenda. Doživljaj je pružio posetiocima jedinstvenu priliku da budu prvi u regionu koji će probati luksuzne čokolade iz srca Ekvadora, zemlje poznate kao kolevke najfinijeg kakaa na svetu, kao i da se upoznaju sa pričom koja stoji iza ove čokoladne senzacije.

Kristina Vegas, počasni konzul Ekvadora u Srbiji, osvrnula se na značaj predstavljanja ekvadorske čokolade u Srbiji:

- Ovo je izuzetna prilika da uz najbolju čokoladu na svetu dočaramo bogatstvo Ekvadora, zemlje koju krasi vibrantna priroda koja osvaja srca. Promocija brenda poput Paccari nije samo uvođenje novog proizvoda na tržište – to je i važan korak u širenju razumevanja i prijateljstva, kao i u podsticanju zajedničkog kulturnog, gastronomskog i ekonomskog razvoja – rekla je.

Osnivači brenda i bračni par, Santjato Peralta i Karla Barboto, poklonili su svetu proizvod koji ne samo da zadovoljava najzahtevnije ukuse, već i, kako je rečeno na događaju u Beogradu, značajno doprinosi reformi industrije, promovisanju održivih i ekološki prihvatljivih praksi i pre svega pravdi za lokalne zajednice kroz direktnu trgovinu i fer odnose s farmerima.



Santjago Peralta, koji je od strane ekvadorskog Ministarstva spoljnih poslova imenovan za ambasadora ekvadorskog kakaa i čokolade, tokom prve posete Beogadu rekao je:

- Pakari, što na jeziku kečua znači priroda, izgradio je svoj međunarodni ugled kroz koncept fokusiran na poštovanje zemlje i zajednica koje proizvode kakao. Naše čokolade su napravljene od 100% organskog kakaa, bez mleka, soje, glutena, hemikalija i genetski modifikovanih organizama. Sve čokolade su veganske i pravimo ih od sastojaka kao što su limunska trava, marakuja, sirova čokolada sa 70% kakaa, andska so, andska ruža, kardamom, a svi ovi ukusu duboko su povezani sa ekvadorskim tropskim ekosistemom.

Minja Milojević, uvoznik i distributer ekvadorske čokolade za Srbiju, rekla je da se pri pravljenu Paccari čikolade koriste isključivo najfinija kakao zrna iz Ekvadora, sorte ariba nasional.

- Ova vrsta kakaa, sa svojim složenim cvetnim i voćnim ukusima, postala je zaštitni znak brenda, a njegove čokolade odlikuju se posebnim notama i čuvaju najdublju tradiciju i prirodnu harmoniju ekvadorskog ekosistema koju sa ponosom predstavljamo na srpskom tržištu.Tokom večeri koje će ostati po pamćenju i po ukusima i po cvetnim aranžmanima ekvadorskih ruža i hortenzija koje je priredila cvećara Ivona, gosti su dobili i somelijersku preporuku da slobodno eksperimentišu sa uparivanjem ekvadorske čokolade sa mirnim i penušavim vinima, sa viskijem, rumom i drugim vrhunskim pićem, kako bi se istakli složenost i bogatstvo njenih aroma.

Paccari čokolade dostupne su u prodajnim mestima Ivona u šoping centrima Galerija, Ušće, Delta City i Merkator, kao i u cvećari Ivona na Autokomandi. Za sve koji više vole kupovinu od kuće, Paccari se može naručiti i putem sajta cvecaraivona.rs, a brend možete pratiti i na Instagram stranici @paccari.rs.