Početna»Fino»Restoran nedelje»Restoran nedelje: Suvenir
restoran nedelje restoran nedelje suvenir vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje suvenir vinski magazin vino finorestoran nedelje restoran nedelje suvenir vinski magazin vino fino

Restoran nedelje: Suvenir

Gandijeva bb, Blok 44, Novi Beograd
www.splavsuvenir.rs
061 3021 577
Novobeogradski splav Suvenir, idilično mesto na Savi u kome se na sjajan način spajaju mediteranski i lokalni ukusi, na gastronomsku mapu prestonice upisao se pre gotovo pola decenije. Kao i eksterijer, i enterijer je svetao, topao i u bojama Mediterana, sa unikatnim detaljima od drveta, pomalo lepršav i romantičan, a ceo splav je dosta veliki i može da ugosti i do 400 ljudi.

Kuhinja predstavlja vrlo dobru kombinaciju domaćih i mediteranskih ukusa, a jelovnik je pažljivo osmišljen i u njemu je taman dovoljan broj jela da budu zadovoljena i najrazmaženija nepca.

Ovde možete da probate lokalno, hrskavo prase i sočnu jagnjetinu koja se priprema 24 sata, kao i hobotnicu, gambore i fine komade sveže morske ribe, a osim ribe iz mora, na Suveniru se služe i veoma interesantna jela od rečne ribe, smuđa i kečiga. Specijaliteta kuće je nekoliko, a takozvani grašak na njihov način, prvo skuvan sa junetinom po tradicionalnom receptu, pa ukrčkan bez mesa i od njega napravljen pire, nikako ne propustite da ovde probate. Služi se uz sočne komade mesa, gostiljski sir i hrskavu slaninicu.

Kao i jelovnik, i vinska karta je sa pažnjom kreirana i na njoj su boce koje prate priču Srbije i Mediterana, i sa dosta etiketa na čašu. Servis je odličan, osoblje veoma ljubazno, brzo i stručno, a bezobzira što je restoran dosta veliki, u njemu ćete se zaista osećati kao kod kuće.

Još dobrih restorana